Az Európai Uniónak vissza kell térnie a keresztény értékekhez

A magyarság megmaradását és a nemzet közjogi egységét a minden magyarnak az állampolgárság megszerzéséhez biztosított jog teszi lehetővé – jelentette ki Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke Bécsben. Álláspontja szerint, az Európai Uniónak vissza kell térnie az alapító atyák örökségéhez és a keresztény értékekhez, másként az „első zökkenőnél” szétesik.

A Collegium Hungaricum épületében, mintegy kétszáz fős hallgatóság előtt Semjén Zsolt a kormány nemzetpolitikájáról tartott előadásában hangsúlyozta: minden nemzet megismételhetetlen érték; ha a magyarság eltűnne, az egyetemes emberiség lenne szegényebb.

Beszédében a Kereszténydemokrata Néppárt elnöke kitért arra, hogy az osztrák törvények jelenleg fő szabály szerint kizárják a kettős állampolgárságot, ez alól egyedi elbírálás alapján tesznek kivételt. reményét fejezte ki, hogy Németországhoz hasonlóan előbb-utóbb Ausztria is megváltoztatja a kettős állampolgársághoz való viszonyát.

Az osztrák álláspontot az élet fogja megváltoztatni – nyilatkozta Semjén Zsolt magyar újságíróknak, a kettős vagy többes állampolgárság kizárása ellentétes minden ország érdekével és a világban zajló folyamatokkal.

Semjén Zsolt kijelentette, a magyar állampolgárság megfelel az emberi jogi követelményeknek és a nemzetközi szerződéseknek is. Visszautasította, hogy Szlovákia kettős mércét alkalmazzon a magyar állampolgársági törvény ügyében Hangsúlyozta: Pozsony korábban ugyanúgy olyan törvényt fogadott el, amely lehetővé teszi, hogy a külföldön élő szlovákok szlovák állampolgárságot szerezzenek. „A szlovák belpolitika kedvéért nem adhatjuk fel a magyar nemzeti érdekeket, nem adhatjuk fel az állampolgársági törvényt. A mi kezünk ki van nyújtva a szlovákság felé” – fűzte hozzá.

A hallgatóság soraiból érkezett kérdésre válaszolva kifejtette: az Európai Unió kettős mércét alkalmaz bírálataiban, többek között amikor bírálja az egyházügyi törvényt, a keresztény értékrendre való hivatkozást az alkotmányban, illetve a médiatörvényt.

A Magyarországgal szemben megfogalmazott kritikák egy része értékrend alapú vita. De a bírálatokon túl, gazdasági támadás is érte Magyarországot– jegyezte meg.

A miniszterelnök-helyettes kijelentette: a kormány ellen indított támadássorozat ellentétes hatást váltott ki. Véleménye szerint ezt bizonyítja a budapesti Békemenet, az időközi választások eredményei és az is, hogy a nyugati sajtóban megjelent bírálatok hatására „megmozdult” a nyugati magyarság is.

Semjén Zsolt álláspontja szerint, az Európai Uniónak meg kell próbálnia visszanavigálni az alapító atyák örökségéhez és a keresztény értékekhez, másként az Unió az első zökkenőnél szétesik.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!