Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség adventi akciói

Különösen az adventi időszak hívja fel a figyelmünket arra, hogy a közösségi ügyekből senki sem vonhatja ki magát, és lehetőségeihez mérten mindenkinek tennie kell a szegénység és a kirekesztettség ellen. Ezért az IKSZ több jótékonysági akciót is szervezett és szervez.

"Amit egynek, a legkisebbnek tesztek, azt nekem teszitek" (Mt 25,40)

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) az adventi időszakban országszerte jótékonysági akciók keretében igyekszik felhívni a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra.

Budapesten könyvgyűjtést szervezünk a kárpátaljai magyar fiataloknak, Sopronban forró teát osztunk és beszélgetünk a rászorulókkal, Cegléden a szegényeknek karácsonyi ünnepséget szervezünk, Debrecenben a helyi kollégium számára gyűjtünk műszaki berendezéseket, Miskolcon könyveket és tanszereket gyűjtünk a Miskolci Bencés Gimnázium és Szakképző Iskola részére, játékokat és meséskönyveket a Hodászi Görög Katolikus Óvoda részére, ajándékcsomagokat a Tusnádfürdői Gyermekotthon részére, Gödöllőn és Csömörön pedig ajándékokkal teli cipősdoboz-gyűjtést szervezünk a kárpátaljai Kígyós település magyar iskolájának diákjai részére.

Őszintén reméljük, hogy kezdeményezéseinkkel minél több helyen tanúságot tehetünk arról, hogy mi, kereszténydemokrata fiatalok szolidaritást vállalunk a nehéz helyzetben lévő emberekkel és hiszünk abban, hogy Magyarország igazi felemelkedéséhez nélkülözhetetlen a szolidaritás elvének tevőleges megvalósítása.

A mai generációk a saját bőrükön tapasztalják meg a szolidaritás szükségességét és a konkrét igényt az individualista kultúra leküzdésére. Szolidáris együttműködéssel ugyanis mindannyian emberhez méltóbb életet teremthetünk, hogy valóban növekedhessen minden egyes ember emberi méltósága és tisztelete. A javak szabad elosztása csak akkor helyes és méltányos, ha megfelel a társadalmi igazságosság követelményeinek.

Mi, fiatal kereszténydemokraták úgy gondoljuk, hogy minden eddiginél nagyobb szükség van a társadalmunk különböző csoportjai közti szolgáló szeretet és szolidaritás kialakítására, és a meglévő vélt vagy valós ellenségeskedések megszüntetésére. A felebaráti szeretet és szolidaritás elve azt is jelenti számunkra, hogy egyre inkább tudatában kell lennünk kötelességeinknek a nemzeti közösséggel szemben.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!