Az IKSZ a földhaszonbérlet ellen folytatott hisztériakampány befejezésére szólította fel az MSZP-t

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség felszólítja a MSZP politikusait, hogy a fejezzék be a földhaszonbérleti pályázati rendszer miatt elkezdett „hisztériakampányukat” és inkább kérjenek bocsánatot a 2002 és 2010 közötti időszakért, amikor szisztematikusan az akkori kormányzat döntései nyomán kilátástalan helyzetbe sodorták a vidéki embereket, a vidéki fiatalokat.

Stágel Bence, IKSZ-elnök, KDNP-s országgyűlési képviselő és Harangi Fülöp, a vidékért munkacsoport vezetője közleményében azt írta: a szocialisták azért aggódnak a földhaszonbérleti pályázatok mostani rendszere miatt, mivel azon eredményesen csak természetes személyek, őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók és fiatal gazdák szerepelhetnek, és nem azok a szocialista nagytőkések, akik a Bajnai-Gyurcsány korszak idején haveri alapon, nevetségesen alacsony áron, mindenféle pályáztatás nélkül jutottak állami tulajdonú termőföldekhez 99 évre, akiknek soha semmilyen közük nem volt a mezőgazdasági termelői munkához.  

Kitértek arra is, hogy Gőgös Zoltán szocialista képviselő egyenesen odáig merészkedett, hogy a tényeket elferdítve, lejárató kampányba kezd azon földhaszonbérleti pályázatok nyertesei ellen.  

Az MSZP szerint a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) ellenőrző bizottsága súlyos aggályokat tárt fel az állami földhaszonbérleti pályázatok értékelésével kapcsolatban, és hivatali visszaélés gyanúját veti fel, hogy a fél éve elkészült, de csak a napokban ismertté vált jelentés hatására sem változtattak a földosztási gyakorlaton. Erről Gőgös Zoltán, a szocialisták szakpolitikusa beszélt szerdai sajtótájékoztatóján, ahol kiosztották az újságíróknak az NFA ellenőrző bizottságának jelentését idéző kivonatot. Gőgös Zoltán hozzátette: úgy látják, előre megbeszélt pályáztatás alapján döntöttek a földbérletekről, és ebben sok esetben fideszes politikusok is részt vettek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!