Az IKSZ-nek helye van az európai ifjúságpolitikában

A sikeres Mindszenty-emlékév után az idén az európai kereszténységgel kapcsolatos rendezvénysorozatot szervez az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség. Pálffy István, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője és szóvivője a szervezet vezetőivel tartott sajtótájékoztatón hangsúlyozta: az IKSZ a 2012-es emlékév megszervezésével is bebizonyította, hogy joggal van helye az európai ifjúsági politikában.

Gondi Mátyás, a Mindszenty-emlékév főszervezője elmondta: az előzetesen tervezett 6 helyett összesen 15 programot szerveztek az emlékév keretei között 2012-ben. Így például négy konferenciát – Veszprémben, Balassagyarmaton, Zalaegerszegen és Budapesten -, két hangversenyt - Nádasdladányban és a Parlamentben –, valamint egy rajz- és esszépályázatot is hirdettek, amelyre 500 rajz és 100 irodalmi alkotás érkezett. Emellett Brüsszelben pódiumbeszélgetést tartottak, 2013 tavaszán pedig a főváros XII. kerületében a helyi KDNP szervezettel együttműkösve szobrot is avatnak a bíborosnak.

Gaal Gergely, az IKSZ elnökhelyettese hangsúlyozta: 2013-ban nem egy konkrét személy életútja és öröksége, hanem az egész európai kereszténység tematizálja majd az IKSZ programjait. Fel akarják hívni a figyelmet arra, hogy Európának milyen fontosak a keresztény gyökerei –mondta, hozzátéve: rá szeretnék irányítani a figyelmet az egész világban zajló keresztényüldözésre is.

Emellett például Veszprémben ifjúsági programokat, koncertsorozatot, továbbá a külföldön tanuló vagy élő fiatalok hazatérését célzó Gyere haza! program, valamint a kommunista diktatúrákból származó közterületek átnevezéséről szóló Zsákutca-program folytatását, illetve az Európai Néppárt ifjúsági szervezetével való kapcsolat erősítését tervezi az IKSZ 2013-ra.

Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője és szóvivője azt emelte ki, véleménye szerint az IKSZ idén európai léptékű rendezvénysorozattal jelenik meg az ifjúsági politizálás színpadán. A 2012-es emlékév megszervezésével is bebizonyította, hogy joggal van helye az európai ifjúsági politikában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!