Az IKSZ üdvözli a szerzői joghoz kapcsolódó módosításokat

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség üdvözli a Btk. új passzusait, különös tekintettel a szerzői vagy szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértésére vonatkozó paragrafusra. Stágel Bence, az IKSZ elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő és Törcsi Péter alelnök állásfoglalásában kiemelte: az új szabályozás dekriminalizálja a fiatalok körében tömeges méreteket öltő fájlcserélést azáltal, hogy kizárja a saját – és nem kereskedelmi célú – fájlcserék büntethetőségét.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség vezetői az MTI-hez eljuttatott állásfoglalásukban hangsúlyozták: a fiatalok körében tömeges méreteket öltő fájlcserék, ameddig nem kereskedelmi mennyiségben és nem kereskedelmi célzattal valósulnak meg a jövőben, de facto nem valósítanak meg bűncselekményt.

A legtöbb esetben maga a felhasználó sem tudja, hogy éppen törvényellenes cselekményt hajtott végre, ezért is fontos az új szabályozás, amely kizárja a saját célú fájlcserék büntethetőséget – hangsúlyozták.

Különösen fontos ez a fiatalok számára, hiszen a szórakozási szokások az utóbbi évtizedben radikálisan megváltoztak. Szinte minden fiatal számára ismertek a különböző torrent-oldalak, ahonnan elérhetik kedvenc filmjeiket, sorozataikat, de ne feledkezzünk meg számos olyan tartalomról sem, amelyek kifejezetten a tudást bővítik, illetve a tanulást segítik – emelték ki.

Hozzátették: a parlament a döntéssel nemcsak a filmek letöltése elől gördített el egy komoly akadályt, hanem dekriminalizálta a lehető legszélesebb körű információáramlást is, amely egyben a magyar fiatalok tudásának versenyképességét is segíti.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!