Az iszlamista radikálisok a kereszténység kiirtására törekszenek

Rétvári Bence, a Kereszténydemokrata Néppárt nevében közleményben emlékezett és emlékeztetett rá, hogy egy évvel ezelőtt az Iszlám Állam 21 kopt keresztényt fejezett le brutálisan és az erről készült videófelvétellel üzente a világnak: célja a kereszténység kiirtása. A KDNP ennek a döbbenetes és szomorú évfordulónak kapcsán figyelmeztet: a XXI. század elején a kereszténység vált a legüldözöttebb vallássá.



A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) közleménye


Ma pontosan egy éve, 2015. február 15-én az Iszlám Állam rituálisan kivégzett 21 kopt keresztényt Líbiában. A lefejezésről készült brutális videó bejárta a világot. Sokak számára ez a döbbenet és felismerés időpontja, amikor egyértelművé vált, hogy az iszlamista radikálisok a kereszténység kiirtására törekszenek. Azóta már világméretekben erősödött az üldözés.

A XXI. század elején a kereszténység vált a legüldözöttebb vallássá, ezt támasztja alá az Open Doors nemzetközi keresztény szervezet kimutatása is, mely alapján 2014-2015 között 7100 keresztény halt meg úgy, hogy haláluknak oka bizonyított módon közvetlenül a keresztény mivoltuk volt. A célba vett templomok és gyülekezeti házak száma, amelyeket konkrét támadás ért, 2015-ben elérte a 2406-ot.

A KDNP üdvözli, hogy az egyiptomi állam kiállt keresztény polgárai mellett, a kivégzések után támadást intézett az Iszlám Állam ellen, megépítette állami pénzből a templomot a Vértanúk tiszteletére Minya tartományban, és most karácsonykor az elnök bejelentette a katedrálisban, hogy az Iszlám Testvériség által 2013-ban felgyújtott templomokat renoválják.

Rétvári Bence
a KDNP alelnöke

Kiadó: Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP)

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!