Az LMP manipulatív hisztéria-kampányt folytat a gazdákkal szemben

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elfogadhatatlanak tartja, hogy az LMP a földhaszonbérleti pályázatok illetve a Földet a Gazdáknak program nyerteseit aljas politikai szándék által vezérelve állami földrablással, új nagybirtok-rendszer kialakításával vádolja, vagy éppen oligarcháknak nevezi őket.

Pedig nagyon jól ismert még az ellenzéki politikusok számára is, hogy a spekuláció minden lehetősége teljesen lehetetlen, mivel ezeken a pályázatokon csak olyan személyek vehetnek részt, akiket nyilvántartásba vettek földművesként vagy pályakezdő gazdálkodóként és életvitelszerűen ott él, ott folytat mezőgazdasági termelői tevékenységet ahol az adott földterület található. Ezek a gazdálkodók ezzel a lehetőséggel élve nem ajándékot kaptak, hanem munkát, amellyel tisztességes megélhetést tudnak biztosítani önmaguk és családjuk számára is. Sőt a programnak köszönhetően sikerült felgyorsítani az agrárszektor területén régóta indokolt és várt generációváltás folyamatát is, a fiatal gazdák helyzetbehozása következtében.

A nagybirtok-rendszer kialakítására egyébként sem alkalmas a földhaszonbérletekre kiírt pályázatok, ugyanis az átlagos birtokméret pályázatonként mindössze 20 hektár, az elnyert területek 60 százaléka pedig 10 hektárnál kisebb. A 2010 után életbe lépett új pályázati rendszer tehát az egyedüli garancia a baloldali hiedelmekkel ellentétben a földspekulációk megakadályozására és ennek köszönhetően egyre több gazdálkodó, köztük fiatal gazdálkodó jutott állami földterülethez.

Az LMP vádaskodását teljesen hiteltelennek tartjuk, mivel egy olyan politikusuk vádaskodik, aki maga is nyertese a földbérleti pályázati rendszernek, amely amúgy a legfőbb bizonyíték arra, hogy pártállástól függetlenül mindenkinek biztosított a lehetőség, mezőgazdasági termelő tevékenység megléte esetén, a fölhaszonbérlet sikeres megszerzéséhez.

Úgy gondoljuk, hogy elérkezett az idő arra, hogy a magát zöldnek nevező párt befejezze azt a manipulatív hisztéria-kampányt, amit folytat a gazdákkal szemben és visszatérjen a tisztességes politizálás útjára!

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!