Az MKPK székházában tett látogatást Semjén Zsolt a kormány további képviselőivel

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) budapesti székházában tett látogatást Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Hölvényi György egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár kedden – közölte az MKPK titkársága az MTI-vel. A vendégeket Ternyák Csaba egri érsek, a konferencia elnökhelyettese és Mohos Gábor, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkára fogadta.

A közlemény szerint a megbeszélésen Semjén Zsolt szólt a családi adókedvezmény kiterjesztésének fontosságáról, s beszámolt a szociális adócsökkentéssel, a családi csődvédelemmel, valamint a rokkantellátásból kikerültek egészségi állapotuknak megfelelő újrafoglalkoztathatóságával kapcsolatos tervekről.

A felek áttekintették továbbá az állam és a katolikus egyház kapcsolatát érintő aktuális kérdéseket. Balog Zoltán miniszter beszámolt a szociális és oktatási intézmények szervezeti és fenntartási rendszerét érintő tervezett változásokról. Hölvényi György államtitkár az állam és az egyházak közötti kapcsolatok fontosságát emelte ki.

A katolikus egyház képviselői azt hangsúlyozták, hogy az egyház számos, az egész társadalom szempontjából hasznos tevékenységet végez, „nemcsak akkor, amikor oktatási, szociális, egészségügyi vagy kulturális területen segíti az állam munkáját, hanem akkor is, amikor sajátos küldetésének megfelelően hitéleti tevékenységet folytat" – olvasható az MKPK közleményében.

Semjén Zsolt, Balog Zoltán és Hölvényi György kedden a Magyarországi Evangélikus Egyház vezetőségénél is látogatást tett.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!