Az MSZP a spekuláns üzletemberek érdekeit védte

Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. Mint mondta: hírek szerint a magánpénztárak november óta több mint 200 millió forintot költöttek el reklámkampányukra, ha ez igaz, akkor ennyivel kevesebb pénz van már a magán-nyugdíjpénztári tagok zsebében. Szerinte kiderült az is a szocialisták reakcióiból, hogy politikai és anyagi összefonódások lehetnek az MSZP és a magánnyugdíjpénztár-tagok között. Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjúban közölte: április-május környékén lehet teljes a reálhozamok kifizetése.

Selmeczi Gabriella szerint óriási siker, hogy a nyugdíjvédelmi program keretében a magán-nyugdíjpénztári tagok 96,8 százaléka választotta az állami nyugdíjrendszert. A miniszterelnöki megbízott keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: a hétfő esti adatok szerint 102 019-en nyilatkoztak arról, hogy a magánpénztárban maradnak, február végéig pedig még 439-en akarják fenntartani a magánpénztári tagságot; így összesen 102 458 fő, 3,2 százalék döntött a maradás mellett. Hozzátette: az állami rendszert választók leghamarabb áprilisban kaphatják meg a reálhozamukat. Selmeczi Gabriella megjegyezte: most dolgozik a kormányzat azon, hogy az állami nyugdíjrendszer stabil, kiszámítható legyen a jövőben; az új rendszer törvényben is preferálja majd, ha valaki pluszpénzeket, például a reálhozamát be szeretné fizetni az állami kasszába.

A kormány nem számít arra, hogy az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találja a pénztárválasztásról szóló jogszabályokat – felelte egy kérdésre Selmeczi Gabriella. Ugyancsak kérdésre közölte: a PSZÁF-nak kellene megvizsgálnia, milyen költségeket vehetnek még fel a jövőben a magánnyugdíjpénztárak, mi fér bele a működési költségekbe. Megjegyezte: a hírek szerint a magánpénztárak november óta több mint 200 millió forintot költöttek el reklámkampányukra, ha ez igaz, akkor ennyivel kevesebb pénz van már a magán-nyugdíjpénztári tagok zsebében.

Közölte: minden magyar állampolgár válláról lekerült az a teher, amit a magánnyugdíjrendszer okozott, amit az érintettek vagy adó, vagy járulék formájában fizettek. Akik az állami rendszert választották, azok a saját és a közösségi érdekeket tartották szem előtt – fogalmazott a miniszterelnöki megbízott. Az MSZP-ről szólva megjegyezte: az ellenzéki párt képtelen volt titkolni azt, hogy a magánpénztárak mögött álló milliárdos spekuláns üzletemberek érdekeit védi; kiderült az is a szocialisták reakcióiból, hogy politikai és anyagi összefonódások lehetnek az MSZP és a magánnyugdíjpénztár-tagok között.

Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság vezetője a Magyar Nemzetnek adott interjúban közölte: szerinte a nyugdíjpénztártagok többsége bölcs döntést hozott, a tagok 97 százaléka tudomásul vette, hogy a visszalépés a kedvezőbb megoldás. Mint mondta: az egyéni számlákkal az államnál is átlátható rendszert akarnak kialakítani, amivel ösztönözni lehet a járulékfizetést, miközben azt is meg szeretnék valósítani, hogy a felelős gyermekvállalás jutalmazható legyen. A főigazgató elmondása szerint április-május környékén lehet teljes a reálhozamok kifizetése.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!