Az MSZP adja vissza a fogyatékkal élőktől elvett támogatásokat

A Fidesz-KDNP frakciószövetség arra szólítja fel a szocialistákat, hogy ne csak a jelnyelvről szóló törvénynél álljanak a fogyatékkal élő emberek mellé, hanem a költségvetés végszavazásánál is adják vissza a szervezetektől, a szociális intézményektől és a foglalkoztatóktól elvett támogatásokat. Soltész Miklós, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője arra emlékeztetett, hogy a két párt már közel két éve küzd a jelnyelvi törvény megalkotásáért.

Felidézte: véleményük kialakításában közreműködött Kósa Ádám, a Fidesz európai parlamenti képviselője is, aki egyben a terület civil vezetője.
    
A politikus közleménye szerint idén április 15-én a Fidesz-KDNP kezdeményezésére négypárti egyetértéssel országgyűlési határozati javaslat készült a magyar jelnyelvről szóló törvény megalkotásáról. A kormány a határozati javaslat elfogadása helyett törvényjavaslatot nyújtott be, amely elveiben azonos volt a mi javaslatunkkal, ezzel a négypárti kezdeményezést ki akarta sajátítani és a jelnyelvi törvényt saját sikertörténeteként próbálja meg kommunikáln.
    
Soltész Miklós úgy fogalmazott: örömmel fogadták, hogy az Országgyűlés a hétfőn egyhangúlag elfogadta a jelnyelvi törvényt, annak ellenére, hogy a kormány egy évvel ezelőtt még nem támogatta a jogszabály megalkotását.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!