Az MSZP a bukott Gyurcsány majmolásánál nem jut tovább

A Kereszténydemokrata Néppárt szerint amikor az MSZP szoborőrséget „gründol" a Kossuth térre, Károlyi Mihály szobrának megvédésére akkor megint a bukott, majd az MSZP-ből kivált egykori miniszterelnök alkotmánybírósági blokádjának ötletét majmolja, hogy a „kiábrándult tömegek ismét rájuk figyeljenek." A kisebbik kormánypárt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: az MSZP nem tud és – úgy látszik – nem is akar kilépni Gyurcsány Ferenc árnyékából.

A KDNP szerint az MSZP-nek inkább a belső megújulás útjaira- és nem a Kossuth térről kivezető utakra kellene koncentrálnia, és a mély erkölcsi válságból legalább szalonképes állapotba lenne kívánatos felküzdeni politikai formációját. „Az MSZP ne árnyakkal hadakozzon, hanem álljon ki hazája és választói érdekei mellett" – zárul a kommüniké.

Az MSZP hétfőn jelentette be, hogy „őrséget" állított a budapesti Kossuth térre, hogy így tiltakozzon a Károlyi Mihály-szobor eltávolítása ellen.

Molnár Zsolt, az ellenzéki párt budapesti szervezetének elnöke sajtótájékoztatóján elmondta: a következő két hétben szoborőrség áll a Kossuth tér északi parkolójának kapujában, ahol napközben kerületi és országgyűlési képviselők, aktivisták, szimpatizánsok állnak majd. Szavai szerint Károlyi Mihály sokat tett az újkori magyar demokráciáért, a munkavállalói jogokért, köztársasági elnöksége idején vezették be a demokratikus választási törvényt, a sajtó- és gyülekezési szabadságot, s elutasította a trianoni békeszerződés.

Jelezte: elfogadhatatlannak tartja, hogy a kormány egy „presztízsberuházás kapcsán szembemenjen ezekkel az értékekkel".

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!