Az MSZP nem akar segíteni a hitelkárosultaknak

A Kereszténydemokrata Néppárt és a Fidesz szerint a szocialisták nem akarnak gyors segítséget nyújtani azoknak a hitelkárosultaknak, akik önhibájukon kívül kerülnének utcára, önhibájukon kívül veszítették el az állásukat – jelentette ki közös sajtótájékoztatóján Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője, a Fidesz-KDNP népjóléti kabinetjének vezetője és László Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A két ellenzéki politikus kijelentése azzal összefüggésben hangzott el, hogy a hitelkárosultak megsegítésével kapcsolatos országgyűlési határozati javaslatukhoz a szocialisták – saját magukkal is ellentmondásba keveredve – olyan módosító indítványokat juttattak el az Országgyűléshez, amelyekkel egyrészt támogatják a Fidesz-KDNP beadványát, másrészt viszont teljes mértékben elvetnék azokat a javaslatokat, amelyek az adósságcsapdába került hitelfelvevőknek valódi segítséget nyújtanának.
    
László Tamás kifejtette: javaslatukkal a kényszerárverezések, kilakoltatások leállítását akarták elérni, továbbá azt, hogy a kockázat- és a felelősség megosztás elve mindképpen érvényesüljön a hitelnyújtó és a hitelfelvevő közötti szerződés módosításában. Mint mondta: céljaik közé tartozik, hogy az önkormányzatokat kivonják abból a rendszerből, mely szerint a bedőlt hiteleseket az önkormányzatoknak kellene kisegíteniük a Magyar Fejlesztési Banktól felvett hitellel.
    
Az MSZP-frakció jelentős része olyan javaslatot tett, amellyel átvették szinte szó szerint a banki magatartási kódex megállapításait – emelte ki a politikus, hozzátéve, hogy egyáltalán nem szerepel már az, hogy fel kell függeszteni, le kell állítani a kilakoltatásokat, kényszerárverezéseket, amelyek teljesen lehetetlen helyzetbe hozzák a családokat.
    
László Tamás közölte: a banki magatartási kódex szerintük egy „rózsaszín babaruha”, amelyben „óhajok-sóhajok vannak”.

Soltész Miklós szeptember 15-én – a fideszes és KDNP-s előterjesztők nevében – a hitelkárosultak megsegítéséről szóló törvényjavaslat előkészítésével összefüggő országgyűlési határozati javaslat expozéjában azt mondta, azok a lépések, amelyeket a kormány megpróbált megtenni a hitelkárosultakért, vagy elégtelennek bizonyultak, vagy kevésnek, vagy pedig nem is veszik igénybe azok, akik erre jogosultak lennének.

Határozati javaslatuk szerint ezért az Országgyűlésnek fel kell kérnie a kormányt, hogy legkésőbb október 15-ig terjessze a Ház elé a nehéz helyzetbe került lakáshitelesek megsegítése érdekében szükséges törvénymódosításokat – közölte.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!