Az MSZP nemmel szavazott a civil szervezetekre

Miközben az elmúlt években a Magyar Szocialista Párt civilellenességgel, a civil szervezetek megfélemlítésével és működésük megnehezítésével vádolta a kormányt, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) megdöbbenten látta, hogy az Országgyűlésben az MSZP-frakció és a balliberális független képviselők nem szavazták meg a civil szervezetek működését megkönnyítő törvényváltozást kedden – szerepel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség hétvégén kiadott közleményében.

„Miközben az elmúlt években a Magyar Szocialista Párt civilellenességgel, a civil szervezetek megfélemlítésével és működésük megnehezítésével vádolta a kormányt, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) megdöbbenten látta, hogy az Országgyűlésben az MSZP-frakció és a balliberális független képviselők nem szavazták meg a civil szervezetek működését megkönnyítő törvényváltozást kedden. A szavazás világosan megmutatta, hogy a szocialistákat csak a magukat jogvédőnek mondó, valójában direkt politikai tevékenységet folytató álcivilek sorsa érdekli. Bár ezek az alakulatok a hazai civil szervezetek 1%-át sem adják, valódi társadalmi támogatottságuknál jóval hangosabbak, ’köszönhetően’ Soros György és a liberális média támogatásának” – fogalmaznak a fiatal kereszténydemokraták.

„Magyarországon ma mintegy 60 ezer civil szervezet működik, akik munkáját több százezer önkéntes segíti. A mostani szavazáson a szocialisták rájuk is nemmel szavaztak, hiszen ők – szemben a Soros György által finanszírozott szervezetekkel – nem felhasználhatóak az MSZP kormányellenes és önző hatalmi céljaihoz. A szocialistákkal szemben a kormánypártok természetesen megszavazták a törvénymódosítást, melynek köszönhetően a jövőben egyszerűbb és gyorsabb lesz a civil szervezetek bejegyzése, könnyebbé válik működésük, csökkennek adminisztrációs terheik. Mi, fiatal kereszténydemokraták a valódi munkát végző, értékteremtő tevékenységet folytató, a helyi közösségeket és a családokat és a fiatalokat erősítő, a magyar nemzet közösségét építeni és gyarapítani akaró civil szervezeteket támogatjuk” – zárul az IKSZ közleménye.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!