Az MSZP nevéből törölni kell a jelzőket

Teljes mértékben elfogadhatatlan, hogy a kormány az IMF hitel egy részét külföldi tulajdonú bankok feltőkésítésére akarja felhasználni – jelentette ki Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője mai rendkívüli sajtótájékoztatóján. A sokadszor átdolgozott költségvetésből kiderült, a kormány ezt a lépést a magyar emberekkel akarja megfizettetni – tette hozzá.

A közalkalmazottak és köztisztviselők 13. havi juttatásának elvonásával 120 milliárd forintot vesz el a kormány a közszférában dolgozóktól, 170 milliárd forinttal pedig a nyugdíjasokat és az egészségbiztosítási kasszát rövidíti meg, a családi pótlék befagyasztásával pedig húsz milliárd forinttal a már amúgy is elnyomorított családok ksszáját kurtítja meg – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus. Megjegyezte, a kisgyermekes családok életét nehezíti a kormány azzal is, hogy a gyes emelése 2009-ben már szóba sem került.

Soltész Miklós a felsoroltakon túl az önkormányzatokat sújtó 150 milliárd forintos elvonásra is felhívta a figyelmet, mint mondta, ez az összeg a szociális területről, az idősotthonok, a fogyatékosokat ellátó intézményekből, az oktatásból fog hiányozni.

A számokat összeadva egyértelműen kiderül, hogy 460 milliárd forintot vesz el a kormány csak azért, hogy külföldi bankokat megsegítsen – mondta a képviselő. Szerinte a szocialisták „baráti segítségének árát” a magyar emberekkel fizettetik majd vissza: a nyugdíjasokkal, a munkahelyeiket elvesztőkkel, a közalkalmazottakkal, köztisztviselőkkel, tanárokkal, rendőrökkel, tűzoltókkal, a szociális otthonok segítségre szoruló lakóval.

Soltész Miklós úgy fogalmazott, a szocialista kormány a még meg nem született gyermekek jövőjét is elzálogosítja, mivel a hitel visszafizetése, és az utána járó banki kamatok őket fis terhelni fogják. A képviselő szerint a közbeszédben csak „a pártként” emlegetett Magyar Szocialista Párt nevéből valóban csak ennyi marad, mert ezek után mind a magyar, mind a szocialista jelzőt nyugodtan törölhetik. Az MSZP ezen döntéséből kiderült, hogy szociálisan teljesen érzéketlen, és az is, hogy nem magyar érdekeket szolgál.

A kialakult helyzet megoldását firtató kérdésre a képviselő azt válaszolta, hogy Gyurcsány Ferencet és kormányát le kell váltani, el kell fogadni a plafontörvényt és azt be is kell tartani, illetve a hatalmas hitelösszeg felhasználásának ellenőrzésbe be kell vonni az Országgyűlést. Megjegyezte: a kormány ezt nem akarja.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!