Az MSZP politikai gyámsága alá került a Magyar Televízió

A cégvezető-választás törvényességének vizsgálatát kérik a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testületétől a közmédiumot felügyelő kuratórium elnökségének ellenzéki delegáltjai – jelentette ki Balogh László, a testület kereszténydemokrata elnökhelyettese.

Balogh László szerint az MSZP-s SZDSZ-es és MDF-es „médiakoalíció” a döntés előtt semmilyen érdemi kérdésre nem adott választ az ügyben; mint mondta, sem a posztra jelölt személy életrajzát, sem elképzeléseit nem volt módjuk megismerni az ülésen, egyértelművé téve, hogy Bednárik Imre az MSZP politikai köréhez tartozik – jelentette ki.

Balogh László diktatórikusnak és minden szempontból elfogadhatatlannak nevezte a döntés előtti érdemi egyeztetés elmulasztását. Mint mondta: a zárt ülésen kiderült számukra, hogy e döntés nélkül a szocialista kormány nem ad pénzt a Magyar Televíziónak.

Balogh László felhívta a figyelmet arra, hogy a kuratóriumi elnökség többsége e döntéssel kettős vezetést hozott létre a társaságnál. Ez az intézkedés nem enyhíti, hanem mélyíti az intézményben kialakult válságot – tette hozzá.

A történtek üzenete az, hogy a „médiakoalíció” minden, akár törvénytelen eszközt is bevet annak érdekében, hogy uralja a nagyobbik közszolgálati televíziót.        

Az MTI-vel több résztvevő is azt közölte: az MDF, az MSZP és az SZDSZ tíz delegáltja szavazta meg a cégvezető kinevezését, míg a Fidesz és a KDNP által a testületbe jelölt öt tag ellene voksolt.

Az előzményekről:

Cégvezetőt nevezett ki a Magyar Televízió ügyvezető alelnöke mellé az intézményt felügyelő kuratórium elnökségének kormánypárti többsége.  

A tavaly március óta elnök nélkül működő intézményt irányító Medveczky Balázs ügyvezető alelnök gazdasági és pénzügyi döntései ezután csak a cégvezetővé kinevezett Bednárik Imre hírigazgató ellenjegyzésével érvényesek – közölték.  

A cégvezető idén januárban lépett elő hírigazgatóvá, addig a posztot betöltő Kert Attila helyettese volt. Bednárik Imre – korábban kétszer is átvehette a házelnöktől Az év parlamenti újságírója kitüntetést – a TV2 Tények című műsorától igazolt az MTV-be.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!