Az MSZP továbbra is a nagytőke pártján áll

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség szerint az MSZP továbbra is a nagytőke pártján áll, és Gőgös Zoltán szocialista képviselő az agrárszektor aktuális témáiban rendszeresen és tudatosan félretájékoztatja a közvéleményt. Stágel Bence, a szervezet elnöke és Harangi Fülöp, a vidékért munkacsoport vezetője az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: eddig is ismert volt, hogy a szocialisták számára nem a közjó érvényesítése az elsődleges, hanem saját önös érdekeiknek a képviselete.

Az Országgyűlés előtt lévő új földtörvény javaslat kapcsán ismét bebizonyították, hogy továbbra is a nagytőke, valamint a tőkefelhalmozás pártján állnak, mivel keveslik a magánszemélyek esetén a 300 hektáros, gazdasági társaságok esetén pedig az 1200 hektáros földkorlátokat. Sőt éppen ezek a gazdásági társaságok azok, amelyek több ezer vagy éppen tízezer hektáros földtulajdonnal rendelkeznek, ezáltal lehetetlenné teszik a közép- és kisbirtokos családi gazdaságok megerősítését, illetve a fiatal gazdák helyzetbe hozását – mutattak rá.

Hozzátették: az új földtörvény elfogadásával, amelyet az IKSZ az első pillanattól kezdve támogatásáról biztosított, a kormány megteremti a lehetőséget a magyar föld védelmére, a belföldi és külföldi spekulációs törekvések kiszűrésére, a helyben lakó gazdák köztük a fiatal gazdák helyzetbe hozására. A jogszabály elfogadásával senki nem veszélyezteti az ország élelmiszerellátását, továbbra is lehet magyar gazda által előállított zöldséget, gyümölcsöt, tejet vagy éppen húskészítményeket vásárolni, mint az EU számos más államában – fejtették ki, és a kereszténydemokrata politikusok kitértek arra is: a földműves fogalmának meghatározásával lehetővé válik a gazdálkodó réteg stabilizációja. Az új földtörvény értelmében termőföldet csak az vásárolhat, illetve bérelhet, aki élethivatásszerűen mezőgazdasági tevékenységgel foglalkozik és azon a területen lakik, ahol az adott földtulajdon található. Ennek a kritériumnak számos fiatal gazda megfelel, ezáltal az ő földtulajdonszerzésük biztosítva van, amelynek következtében bekövetkezhet a mezőgazdaság területén a régóta indokolt és várt generációváltás – írták.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!