Az MSZP újabb támadásra készül a családok ellen

A Fidesz–KDNP szövetség szerint a szocialisták a családok jelentős részétől elvennék a gyest és újabb terheket rónának rájuk a bölcsődei férőhelyek fizetőssé tételével. Soltész Miklós, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője hangsúlyozta, az MSZP-kormányok az elmúlt nyolc év családellenes politikájukkal kiüresítették és megszüntették az otthonteremtés támogatását, a családi adókedvezményt, most a gyes-t szűkítenék, illetve vennék el a családok jó részétől.

Soltész Miklós a frakciószövetség népjóléti kabinetjének vezetője sajtótájékoztatóján egy, a napokban nyilvánosságra került tanulmányra hivatkozva azt mondta: annak lényege, hogy a családok egyáltalán nem számítanak. A szocialisták azt akarják bizonyítani, hogy nincs szükség a gyes-re, azaz a családok jó részétől azt el akarják venni. A szocialisták újabb támadást indítottak a családok ellen – fogalmazott.

A kereszténydemokrata képviselő emlékeztetett rá, hogy a szocialisták a gyes időtartamát először háromról két évre csökkentették, majd azt ígérték, növelik a bölcsődei férőhelyek számát. Most pedig, látva, hogy ezt nem tudják teljesíteni, fizetőssé tennék a férőhelyeket. Eközben munkahelyeket sem hoztak létre a munkaerő-piacra visszatérő édesanyáknak, s csökkentették a bölcsődei normatívákat is – jegyezte meg.

Soltész Miklós összegzése szerint az elmúlt nyolc év családellenes politikájába teljesen beleillik a szocialisták gondolatmenete. Kiüresítették és megszüntették az otthonteremtés támogatását, a családi adókedvezményt, most a gyes-t szűkítenék, illetve vennék el a családok jó részétől. Tovább folytatnák eddigi politikájukat, azt, hogy a gyermek vállalása egyenlő legyen a szegénység vállalásával - mutatott rá a népjóléti kabinet vezetője. A szakpolitikus ígéretet tett arra, hogy a Fidesz-KDNP – ha lehetőséget kap arra –,olyan családpolitikát folytat az elkövetkező esztendőkben, amely a családokat segíti otthonteremtési támogatással, családi adókedvezménnyel. Olyan politikát kívánnunk megvalósítani, hogy a gyermek vállalása érték legyen – mondta Soltész Miklós.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!