Az MSZP valójában nem 20, hanem 65 éves

Az MSZP nem 20 éves, 1989-ben ugyanis csak nevet változtatott: a párt valójában 65 éves múltra tekint vissza – jelentette ki Ágh Péter, a Fidelitas és Rétvári Bence, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke. A két fiatal politikus abból az alkalomból tartott sajtótájékoztatót, hogy szerdán kezdődik és december közepéig tart a 20 éves az MSZP elnevezésű rendezvénysorozat.

Rétvári Bence hangsúlyozta: az MSZP azért tekint vissza 65 éves múltra, mert jogfolytonosság áll fent közte és az előtte működő Magyar Szocialista Munkáspárt, a Magyar Dolgozók Pártja és a Magyar Kommunista Párt között. Azóta gyűjtötték a vagyont, az embereket, a társadalmi és a gazdasági befolyást.
    
A kereszténydemokrata politikus szerint a szocialisták nagyot tévednek, amikor azt hiszik, hogy az emberekkel képesek elhitetni, hogy az MSZP a rendszerváltással egyidős.
 
Rétvári Bence kifejtette: a fiatalok véleménye egyértelmű az MSZP-ről és a kormányzásáról, hiszen az ifjúság körében alacsony a támogatottsága a pártnak. Az IKSZ elnöke szerint ennek az az oka, hogy a fiatalok dühöt és keserűséget éreznek ezzel a kormánnyal kapcsolatban.
    
Ágh Péter, a Fidesz ifjúsági társszervezetének, a Fidelitasnak az elnöke úgy fogalmazott, hogy a szocialisták sem a rendszerváltás előtti, sem a rendszerváltás utáni történetükre nem lehetnek büszkék, hiszen „sem a névváltoztatás előtt, sem a névváltoztatás után nem alkottak olyan maradandót, amellyel dicsekedni tudnának”.
    
Tandíj, Zuschlag, megszorítások, végkielégítések, tömegoszlatások, kordon – sorolta Ágh Péter azokat a fogalmakat, amelyeket szerinte az MSZP adott az újkori magyar történelemnek.
    
A 20 éve nevet változtatott szocialista párt éppen a mai húszévesek jövőjét zálogosítja el leginkább, hiszen a benyújtott költségvetésnek hosszú távon a fiatalok lesznek a legnagyobb vesztesei - vélekedett.
    
Arra a kérdésre, hogy miért nem 1918-tól számolták az MSZP történetét, Rétvári Bence úgy válaszolt: teljes jogfolytonosság 1944-től van.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!