Az Ökotárs elleni vizsgálat miatt nem éri hátrány a támogatott civil szervezeteket

Hamarosan hozzájuthatnak a pénzükhöz a svájci-magyar civil alapok pályázatain nyertes szervezetek, miután megállapodott erről a magyar és a svájci kormány – erősette meg a Napi Gazdaság értesülését Csepreghy Nándor. A lap szerint a kedvezményezetteknek járó összegeket a jövőben nem az Ökotárs Alapítvány által vezetett társulás kezeli majd, hanem a Miniszterelnökség egyik háttérintézménye, a Széchenyi Programiroda.

Amíg az Ökotárs ellen zajlik a vizsgálat, addig Svájc a magyar kormánnyal kötött megállapodás alapján az Ökotárs kihagyásával, a magyar kormányon keresztül kifizeti a támogatást a nyertes projekteknek. Így az Ökotárs elleni vizsgálat miatt nem éri hátrány a támogatott civil szervezeteket – közölte az MTI kérdésére Csepreghy Nándor, a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkára.
    
A Napi Gazdaság december 16-án azt írta: a Miniszterelnökség szabálytalansági eljárást kezdeményezett az Ökotárs Alapítványnál, a vizsgálat legfeljebb 45 napig tart.

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!