Az oktatási államtitkárság álláspontja: tiszta diplomamunkákat kell beadni

Az oktatási államtitkárság fenntartja tavaly őszi nyilatkozatát a diplomamunkákról, és álláspontját, hogy tiszta munkákat kell beadni – mondta Hoffmann Rózsa újságírói kérdésre, egy más témában tartott sajtótájékoztatón. Az oktatási államtitkár úgy fogalmazott: változatlanul az a véleményük, hogy tiszta munkákat kell beadni. Annak megítélése, hogy az államfő kisdoktorija milyen, nem rá tartozik – mondta a véleményét firtató kérdésre Hoffmann Rózsa.

A kereszténydemokrata politikus hozzátette: a kérdésben „kormányzati szervek" már nyilatkoztak, nem kívánja ezt megismételni.

Az oktatási államtitkárság tavaly szeptember 22-én arra kérte a felsőoktatási intézmények rektorait és a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciáját (HÖOK), tájékoztassák a hallgatókat arról, hogy a hatályos felsőoktatási törvény egyértelműen kimondja: a záróvizsga részét képező szakdolgozat az oklevél megszerzéséhez szükséges ismeretek, készségek ellenőrzésének egyik formája, amelyhez a jogszabály – szakonként eltérő mértékben – kreditértéket is rendel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!