Az országjárás első állomása Szécsény volt

A kormány tagjai, az EP-képviselők, és a szakpolitikusok országjárásra indulnak, hogy a 2012-es „országvédelmi” költségvetést, bemutassák a lakosságnak. Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, Nógrád megye 3 számú választókerületében járt, Nagy Andor országgyűlési képviselő, a KDNP Nögrád megyei elnökének meghívására. Mint a vendéglátó politikus felvezetőjében elmondta, a választási győzelem eufóriája után már a realitások talaján állunk.

Nagy Andor elmolndcta, hogy ma már nincs olyan ember, aki ne lenne tisztában azzal, hogy az ország súlyosan eladósodott. Az idei év törvényei előkészítették az adósságkezeléshez és a nagy ellátórendszerek átalakításához a terepet.

Harrach Péter azzal kezdte felszólalását, hogy a parlamentben most olyan sarkalatos törvények születnek, amelyek hosszú évtizedekre meghatározzák Magyarország jövőjét.

– Az uniós tagsággal vállalta az ország, hogy a költségvetési hiánycélt három százalék alá helyezi. Ez a korábbi kormányzatoknak nem sikerült. Az Orbán-kormány az első, amelynek az államadósság csökkentése és a hiánycél tartása is sikerül. A jövő év költségvetése – a kormány szándéka szerint – az uniós válságzónától történő elrugaszkodást biztosítja. A legfőbb cél, hogy az államadósságot újratermelő alrendszereket átalakítsuk, például a nyugdíjrendszer és az egészségügy saját lábra állításával. Ide tartozik a Start munkaprogram, amely a munkaerőpiacra igyekszik visszavezetni a dolgozni tudó és akaró embereket. További kormányzati cél még az országvédelmi alap létrehozása, és az, hogy megszüntessük az adóelkerüléseket – ismertette Harrach Péter a kormány terveit. Hozzátette: a kormányzat legfontosabb vállalásai továbbra is az államadósság csökkentése, a munkahelyteremtés, vagyis a foglalkoztatás növelése, az otthonteremtés támogatása, a devizahitelesek megmentése, és az adórendszer egyszerűsítése, ebben az egykulcsos adó megtartása.

Ezt követően a politikusok válaszoltak a hallgatóság részéről felmerülő kérdésekre. A legtöbb kérdést az egykulcsos adóval, az evával, a kisvállalkozások terheivel, és a kistelepülések nehézségeivel kapcsolatban tették fel a megjelentek.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!