Az óvodaépítések kormánya vagyunk

Az óvodaépítések kormánya vagyunk – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a Békés megyei Újkígyóson a hétcsoportos új óvoda ünnepélyes átadásakor. Rétvári Bence kiemelte, hogy a 2010 és 2013 között elnyert európai uniós támogatásból 12 457 új óvodai férőhely jön létre, ebből 7018 készült el, a többinek a tervezése és kivitelezése folyamatban van. Az államtitkár elmondta, hogy 2011-től 152 óvodát építettek vagy bővítettek.

A kormány 23 milliárd forint összegű pályázatot hirdetett meg az óvodai férőhelyek számának növelésére.

A bővítés lehetővé teszi a gyermekek hároméves kortól történő kötelező óvodai ellátását, a szülők visszatérhetnek dolgozni. A kormánynak fontos, hogy Magyarországon az esélyegyenlőség jegyében minden gyermek hároméves kortól azonos ellátásban és készségfejlesztő oktatásban részesüljön - hangsúlyozta Rétvári Bence. Hozzátette: január elsejétől csak egészséges élelmiszereket lehet a kisgyermekek asztalára tenni, az alapanyagot kötelező lesz negyven kilométeres körzetben megvásárolni.

Megjegyezte, hogy Magyarországon a munkaalapú gazdaság felépítése mellett demográfiai fordulatra van szükség. A mélypont 2010-2011-ben volt, a statisztikai átlag szerint egy anyára és egy apára 1,2 gyermek jutott, a jelenlegi átlag 1,34, pozitív elmozdulás tapasztalható, évente több ezerrel nő a születések száma.

Aki óvodai férőhelyet bővít – mondta az államtitkár –, optimistán tekint a jövőbe, bízik abban, hogy Magyarország lélekben és lélekszámban bővülő ország lesz. Újkígyós önkormányzata, a helyi civil szervezetek és az óvoda vezetése az elsők között csatlakozott az országosan meghirdetett óvodai programhoz.
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!