Az új adórendszer a rászoruló rétegeknek is kedvező lesz

A rászorultsági elv a szociális ellátórendszer egészében érvényesíthető, nem feltétlenül a családi ellátások keretében – jelentette ki Harrach Péter a Népszabadság pénteki számában. A KDNP frakcióvezetője elmondta: a tervek között szerepel a megelőző árvízvédelmi program, ami azt is jelenti, hogy olyan közmunkaprogramok lesznek, amelyek töltések és tározók építését célozzák. Az egykulcsos adóval kapcsolatban közölte: senki nem jár rosszul, lesz korrekció, ez a rendszer a jobban rászoruló rétegeknek is kedvező lesz.

A rászorultsági elv a szociális ellátórendszer egészében érvényesíthető, nem feltétlenül a családi ellátások keretében – jelentette ki Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője a Népszabadság pénteki számában. Szólt arról is, hogy a családok támogatása a következő években jelentősen növekedni fog, és ismét sokszínűvé válik, az iskolákon pedig sokat fog segíteni egy józan és felelős oktatási kormányzat. Fontosnak tartja, hogy az iskoláztatási támogatás bevezetését kövessék azok az intézkedések, amelyek a családtámogatás egészét alakítják át, s egyúttal a hátrányos helyzetű gyerekek ellátásának rendszerét is át kell gondolni.

A KDNP frakcióvezetője elmondta: a tervek között szerepel a megelőző árvízvédelmi program, ami azt is jelenti, hogy olyan közmunkaprogramok lesznek, amelyek töltések és tározók építését célozzák. Harrach Péter kiáll a romák integrációja mellett, de szerinte ezt a problémakört meg kell szabadítani az ideológiai terhektől. Szerinte az integrált oktatást igenis elő kell segíteni, de erőltetni, ahogy az elmúlt években a történt, nem szabad. Nem szerencsés, ha a felzárkóztatást szegregációnak nevezik.

A politikus beszélt a KDNP szabad-vasárnap mozgalmáról, ami szerinte a munkavállaló és családja védelmét szolgálja. Arra a kérdésre, hogy a KDNP fog-e vasárnapi sajtótájékoztatót tartani, így felelt: a politikus nem áll szakszervezeti védelem alatt, a politikai kényszer kiszolgálója.

Az egykulcsos adóval kapcsolatban elmondta: senki nem jár rosszul, lesz korrekció, ez a rendszer a jobban rászoruló rétegeknek is kedvező lesz.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!