Az új adórendszer elismeri majd a gyermekvállalás költségeit

Orbán Viktor szerint az új adórendszer támogatni fogja a munkát, és elismeri majd a gyermekvállalás költségeit. A miniszterelnök, szóvivőjének tájékoztatása szerint erről dunaújvárosi látogatása alkalmával beszélt újságírók előtt. Szijjártó Péter közleményében kifejtette: Orbán Viktor pénteken találkozott Cserna Gáborral, a Fidesz-KDNP dunaújvárosi polgármesterjelöltjével. A kormányfő elmondta, jó remények mutatkoznak arra, hogy a Fidesz olyan helyen is megszerezze az emberek bizalmát, ahol erre mindeddig nem volt példa.

A szóvivő hozzátette, hogy a miniszterelnök nemzetgazdaságilag fontos városnak nevezte Dunaújvárost, amely azonban az elmúlt években rendkívüli módon eladósodott, ezért különös jelentősége van annak, hogy jól tudjon együttműködni a kormánnyal, és ne ellenzéki tűzfészek legyen.
    
Orbán Viktor újságírók előtt kijelentette: az adórendszer átalakítása a gazdaság talpra állításának első számú feltétele, az új adórendszer pedig támogatni fogja a munkát, és elismeri a gyermekvállalás költségeit. A kormányfő arra biztatta a leendő polgármestereket, alaposan tekintsék át, és tárják fel városaik anyagi helyzetét.

+

Orbán Viktor pénteken Pécsett találkozott Páva Zsolt polgármesterrel. A miniszterelnök bátor városnak nevezte Pécset, mert szembe mert nézni nehéz örökségével és közösségi működtetésbe merte vonni közszolgáltatásait. A miniszterelnök az idősek világnapja alkalmából rendezett nyugdíjas-találkozón is beszédet mondott. „Az önök nemzedéke az, amely a második világháború után tíz körömmel kaparta ki az országot a romok alól, és vett részt az újjáépítésében. A későbbi generációk tudják ezt, és örökké hálásak lesznek érte” – mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor ígéretet tett arra, hogy a jövő évi költségvetésben szerepelni fog az M6-os autópálya Pécset elkerülő szakaszának befejezése. A miniszterelnök jó döntésnek nevezte az ipari park létrehozását, és abbéli reményét fejezte ki, hogy a választók vasárnap megerősítik a nemzeti ügyek kormányával áprilisban kötött megállapodásukat.

A miniszterelnök szerint Magyarországnak ma különösen szüksége van az idősek tapasztalatára. „Az önök nemzedéke az, amely a második világháború után tíz körömmel kaparta ki az országot a romok alól, és vett részt az újjáépítésében. A későbbi generációk tudják ezt, és örökké hálásak lesznek érte” – mondta a miniszterelnök.

Orbán úgy vélte: a romok eltakarítása ma is közös feladat, még ha ezek a romok nem is az utcán hevernek, hanem hazugságtömeg, apátia, munkanélküliség, bizalomhiány formájában keserítik meg a hétköznapokat. „Biztos vagyok abban, hogy ezt a munkát önök a tanácsaikkal segíteni tudják” – jegyezte meg a kormányfő.

+

Orbán Viktor szerint végig kell vinni a változást; most nem szabad lelassítani, ugrás közben a lovat nem jó visszafogni. Ha már egyszer nekiindultunk áprilisban, és azt mondtuk, hogy Magyarországot mindannyiunk közös érdekében meg fogjuk változtatni, akkor ne álljunk meg félúton, hanem vigyük végig a változást - mondta a miniszterelnök egy szabadtéri lakossági fórumon pénteken a Baranya megyei Komlón, Orbán Viktor az egykori bányászváros főterén összegyűlt és őt tapssal köszöntő több mint háromszáz ember előtt kijelentette: Magyarország még nagyon sok bajtól szenved, magas a munkanélküliség, rossz a közbiztonság, magas a rezsi, nem lehet megélni a nyugdíjból, nem becsülik meg a tisztességes munkát. De én jó lelkiismerettel azt mondom, hogy az elmúlt 4 hónapban olyan változásokat indítottunk el, amelyek esélyt adnak a jövőre nézve. A miniszterelnök azt mondta, a vasárnapi döntés nemcsak a jelöltekről szól, a leadott szavazatok egyben értékelik is a nemrégen alakult kormány eddigi munkáját. 

A kormányfő kitért arra: vasárnap a komlóiaknak arra is választ kell adniuk, hogyan képzelik el az életüket az elkövetkezendő négy évre, ellenzéki tűzfészket akarnak-e csinálni a városból vagy együtt akarnak működni a központi kormányzattal. Véleménye szerint Komló saját erejéből nem fog tudni kikeveredni nehéz helyzetéből. Orbán Viktor arra kérte a hallgatóságot, támogassák vasárnap Polics Józsefet, a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltjét, valamint a párt képviselőjelöltjeit. 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!