Az új alaptörvény rögzíti az alapvető értékeket

Alapvetően új minőséget teremt az új alaptörvény a családi értékek és a jövő generáció, a mai fiatalok érdekeinek védelmében – emelte ki az alkotmányozásról rendezett budapesti konzultáción Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára kitérve arra, hogy az új alaptörvény rögzíti az alapvető értékeket, és szól az élet, a család és a házasság védelméről. Az államtitkár támogatja, hogy a fiatalok befolyásolják a közéletet, és elmondhassák véleményüket.

Rétvári Bence fontosnak nevezte az új alaptörvény elfogadását, hogy Magyarország pénzügyi függetlensége megőrizhető legyen. A mostani kormány egyik legfőbb problémája az iszonyú méreteket öltött adósság, ami az elmúlt nyolc évben két és félszeresére nőtt – mondta, hozzátéve: ha ez nem lenne, hét és félszer annyit lehetne új lakásokra költeni, és jelentősen lehetne csökkenteni a személyi jövedelemadót.
    
Közlése szerint az alkotmányról szétküldött kérdőívek eredményeit figyelembe veszik, a beérkezett javaslatokat nyilvánosságra hozzák, és ezek alapján módosító indítványokat nyújtanak be a kormánypárti előterjesztéshez.
    
Utalva a szocialisták alkotmányozástól való távolmaradására, azt mondta, nem érti, és logikai bukfencnek tartja, hogy ha valaki számára nem legitim a kétharmados többséggel történő alkotmányozás, akkor a részországgyűléseket hogyan tarthatják annak. Egy képviselőnek nem csak az a feladata, hogy a saját véleményét elmondja, hanem az is, hogy az általa képviselt emberekét megjelenítse – jelentette ki Rétvári Bence, aki szerint az MSZP és az LMP az általuk képviselt 1,3 millió embert rekesztette ki az alkotmányozás folyamatából.
    
Azzal kapcsolatban, hogy vannak, akik rövidnek tartják az alkotmányozásra szánt időt, rámutatott: a német alkotmány nyolc, a francia hat hónap alatt született meg, a japán alkotmányt – rendkívüli helyzetben – egy hét alatt fogadták el, de ezt nem tekintik követendő példának. Hozzátette: húsz év alatt számtalan tervezet született.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!