Az új Széchenyi-terv egész Európa számára példamutató lehet

2011 a megújulás éve lesz - mondta el az új Széchenyi-terv bemutatóján Orbán Viktor. A miniszterelnök hangsúlyozta: ennek az évnek a történései fogják meghatározni a következő tíz évünket is. Orbán kijelentette: noha a politikában konfliktusokat kell felvállalni és vannak harcok, amiket legalább egyszer meg kell vívni, van azért barátságos és emberies arca is a közéletnek. A kormányfő szerint az új Széchenyi-terv ilyen, „ezért is nem a gróf zord arca köszönt ránk a programot bemutató hivatalos prospektusról". Az új Széchenyi-terv 2011–2014 között 7000 milliárd forint forrással évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházási rátát – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

Fél éve beszéltünk először erről a programról - mondta Orbán, aki a kieső időt azzal indokolta, hogy a nyílt tervezéshez, mindenki meghallgatásához idő kell, ezért megérti a türelmetlenkedőket. A miniszterelnök elmondta azt is, hogy az új Széchenyi-terv jelentősen illeszkedik a kormányzati struktúrához, hiszen Matolcsy György távlatos kitekintése nélkül hiábavaló mindenféle fejlesztési terv.

Fellegi Tamás fejlesztési miniszter azon szavaira, miszerint a korábbi pályázatok széttagoltak, illetve párhuzamosak voltak, Orbán úgy reagált: ezek udvarias kifejezések, hiszen a „korábbi pályázati szisztéma egy disznóól volt", átgondolatlan, korrupt és a pályázókat megalázó. „Láttam már disznóólat korábban is, ezt is ki fogjuk tudni takarítani" - mondta Orbán.

Tíz évvel ezelőtt indult a Széchenyi-terv, a rendszerváltozás utáni Magyarország legsikeresebb programja, melyet nemzetközi elismerés övezett. Ezen az évfordulón indul útjára az új Széchenyi-terv. A miniszterelnök közölte: Magyarország egy éve a szakadék szélén táncolt, az IMF lélegeztető gépe tartotta életben. Most a kétharmados többség segítségével a legkiválóbbak közé emelkedhetünk. Azok, akik a kétharmados többséget veszélyként tüntetik fel, az ország jövőjével játszanak, mivel az a legnagyobb versenyelőnyünk. Nem szél fújta össze, hanem a magyarok kemény munkával állították elő. Sikerült létrehozni az egyik legstabilabb államháztartást, a piacról finanszírozzuk magunkat, nem szorulunk az IMF segítségére. Az új Széchenyi-terv az egész Európa számára példamutató lehet.

Fél év alatt sikerült stabilizálni az ország pénzügyi helyzetét, létrehoztuk a legalacsonyabb kulccsal működő arányos adórendszert. Magyarország olyan ország lett, ahol az adót be kell fizetni, de enélkül nem lehet a legalacsonyabb kulccsal működő arányos adórendszert működtetni. Alacsony társasági adót vezettünk be. Visszaadtuk az édesanyáknak a három éves gyest. Bevezettük a kettős állampolgárságot. Az ország történetének legnagyobb ipari katasztrófáját kezeltük. Az állam pazarló költekezését megzaboláztuk. Bebizonyítottuk, hogy törvények mindenkire vonatkoznak, ideje komolyan venni a demokráciát - mondta a miniszterelnök.

+

Az új Széchenyi-terv 2011–2014 között 7000 milliárd forint forrással évi 5 százalékponttal emeli majd meg a beruházási rátát – mondta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az új Széchenyi-terv bemutatóján pénteken Budapesten. Kiemelte: ezzel a magyar beruházási ráta 2014-re mintegy 25 százalékos szintre nő majd, a magyar GDP pedig a 4-6 százalékos sávba emelkedik. A miniszter kiemelte: így 2014-ig mintegy 300 ezer új munkahely jöhet létre.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!