Az unió alapját a nemzetek jelentik

Orbán Viktor miniszterelnök  a bürokraták birodalmnak nevezte az Európai Uniót, ahol az állam- és kormányfők érveléseit nem veszik figyelembe 'Express című francia politikai hetilapnak adott interjúban. A kormányfő azon kisebbségben lévő európai vezetők közé sorolja magát, akik úgy gondolják, hogy az unió alapját a nemzetek jelentik. Úgy érzékeli, „az európai elit továbbra is azt gondolja, hogy az Európai Egyesült Államok felé kell fejlődni”.

A miniszterelnök álláspontja szerint a jelenleg követett irányvonal az Európai Uniót egy „birodalom” és nem a „nemzetek szövetsége” felé közelíti, és ez sem a magyarok, sem az európai civilizáció érdekét nem szolgálja. A kormányfő úgy érzékeli, „az európai elit továbbra is azt gondolja, hogy az Európai Egyesült Államok felé kell fejlődni”.

Orbán Viktor az interjú szerint azon kisebbségben lévő európai vezetők közé sorolja magát, akik úgy gondolják, hogy az unió alapját a nemzetek jelentik. Úgy látja: a többség a nemzeti víziót egyre kevésbé érzi legitimnek. Az EU jelenleg „a bürokraták birodalma, fővárosa Brüsszel”, ahol az állam- és kormányfők érveléseit nem veszik figyelembe – jelentette ki a miniszterelnök.

Tavares-jelentés a nemzeti öntudat ellen

A Tavares-jelentés politikai célja az államok szuverenitásának és a népek önrendelkezésének felszámolása – mondta Eva Maria Barki Bécsben élő jogász június 8-án az MTI-nek. A jelentést Orbán Viktor is élesen bírálta július 4-én napirend előtti felszólalásában.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!