Azonnali vizsgálatot a MÁV-nál

A Kereszténydemokrata Néppárt azonnali vizsgálatot követel a MÁV-nál az elmúlt napokban nyilvánosságra került végkielégítések miatt – közölte Molnár Béla, a párt országgyűlési képviselője. Szerinte a 100 milliós nagyságrendű kifizetések felvetik a bűncselekmény gyanúját is, ugyanakkor az adófizető állampolgároknak joguk van ismerni az állami pénzek elköltésének pontos körülményeit.

A KDNP felháborítónak tartja, hogy a társadalom számára irritáló nagyságrendű végkielégítésekre kerüljön sor, átláthatatlan körülmények között. Ezért felszólítjuk a Közlekedési, hírközlési és energiaügyi tárcát valamint a MÁV vezetését, hogy a BKV-hoz hasonlóan minden 10 millió forint fölötti személyi kifizetést 2003-ig visszamenően hozzon nyilvánosságra. Amennyiben megfelelő jogalapot nélkülöző kifizetések történtek, haladéktalan vizsgálatot és rendőrségi feljelentést várunk el az illetékesektől.

A 100 milliós nagyságrendű kifizetések felvetik a bűncselekmény gyanúját is, ugyanakkor az adófizető állampolgároknak joguk van ismerni az állami pénzek elköltésének pontos körülményeit.

A nyilvánosságra került végkielégítések nagyságrendje olyan magas, hogy elmondható, egyes volt MÁV vezetők távozása egy-egy mellékvonal éves költségét fedezné. Elvárható, hogy egy veszteséges állami vállalatnál a rendelkezésre álló pénzeszközökből a működést biztosítsák, ne pedig némely felső vezető luxus-távozását.

A MÁV ma a legnagyobb magyar állami vállalat. Átlátható és törvényes működése elengedhetetlenül fontos. A közpénzekkel való gondos gazdálkodás minden állami vállalattól elvárható, a MÁV-tól is. Ha ez nem így történik, a felügyeletet ellátó szervezeteknek kötelességük azonnal intézkedni. A TV2 és a Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott esetek elfogadhatatlanok, és elvárjuk az azonnali vizsgálat megkezdését.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!