Ázsia

Van egy hatalmas világrész, amelyet kétféle névvel lehet jellemezni. Az egyik a „Kelet”. A sejtelmes, titokzatos kelet, a buddhista kolostorok, hindu fakírok, csodás tájak, kis sárga emberek, pillangókisasszonyok, végtelen rónaságok és megmászhatatlan hegycsúcsok világa, a felmérhetetlen gazdagság és a leírhatatlan nyomoré, a hajnaltól éjfélig robotoló szorgalomé és a határtalan nemtörődömségé. 

A másik szó: Ázsia. Amelynek sötét mélyéből ismeretlen, pusztító erők törnek elő: hunok, avarok, magyarok, tatárok, törökök, arabok, nyomukban romok, tűzvész, hullahegyek. Alattomos ravaszság, vérszomj, kegyetlenség, bosszú, fanatizmus, hazugság, szellemi sötétség, dögvész, rabszolgaság, szószegés.

Van egy másik világrész, amelynek ugyancsak két jellemző nevét ismerjük. Az egyik: Európa. A keresztény Európa, a klasszikus görög-római-zsidó kultúra humanista örököse, a kifinomult emberi magatartás, a művészetek, a tudomány, az emberi jogok, a demokrácia, a fejlett oktatási rendszer, a békés egymás mellett élés, a személyi szabadság általános megvalósulásának mintaképe.

A másik név: Nyugat. A civilizált Nyugat, a fejlett rablókapitalizmus, a szekulazáció, a gyarmatosítás, nemzeti, faji, világnézeti türelmetlenség, szellemi sivárság, a javak felelőtlen herdálása, a dekadencia, a hanyatlás, kihalás alkonya.

Metternich kancellár, ez a tipikus nyugati államférfi, a Rennwegen álló palotájából kelet felé ellátott a Landstrasséig. Tőle származik a mondás: A Landstrassén túl kezdődik Ázsia.

Ez az Ázsia mi lennénk. Akik a mai közhit szerint Ázsiából jöttünk, a hunok nyomában, végigraboltuk az akkori Európát, felperzseltük és kifosztottuk a kolostorokat és erre mai napig büszkék vagyunk.

Niksz dájcs, és nyeponyemáj, csak kézzel-lábbal mutogatva tudjuk megértetni magunkat az idetévedt idegennel, legutolsók vagyunk mások nyelvének ismeretében. Fajgyűlölők vagyunk, összeférhetetlenek és haszonlesők. Kölcsönért kuncsorgunk Nyugaton, ugyanakkor a baltás gyilkost is eladjuk Keleten egy jó üzlet reményében.

Másrészt milyen érdekes, hogy a hunok és a tatárok éppen csak idáig jutottak el és soha nem érték el a Nyugatot. A törökök sem nyomultak sokkal messzebb, egészen napjainkig, amikor másik irányból, hátunk mögé kerülve jutottak be milliószámra Nyugatra, hogy az arabokkal vállvetve rombolják az európai kultúrát, amelynek része a véleményszabadság és a vallásszabadság, amit semmibe vesznek.

Ha arra gondolunk, hogy éppen a napokban gyűrűzik végig a muszlim világon óriási műfelháborodási hullám egy senki által nem látott, ócska ostobaság miatt, kérdhetjük, mi lesz, ha idővel ez a fajta fanatizmus átterjed az európai országok egy részére is, ahol ma már számottevő, ázsiai mentalitású a népesség. Miközben Ázsia-szerte a kereszténység minden formáját üldözik, elnyomják, terrorizálják, olykor gyilkos módszerekkel? Ha ez átterjed, mi lesz az európai értékekkel?

De visszatérve egy történelmi jelenségre, a bolsevizmus és a pártállami politika, ez a tipikusan ázsiai szisztéma sem jutott messzebbre, mint a Kárpát-medence és itt omlott össze elsőnek. Metternich utódai a Landstrassétól nyugatra kényelmesen kivárták, olykor fraternizálva velük, hogy összeomoljon.

Az az emberellenes eszme, amely Nyugaton kelt, a kommunizmus, soha nem lett európai, hanem Ázsia jellemzőit, a fanatizmust, az erőszakot és a hitszegést testesítette meg. „Nyugat” és „Ázsia” édestestvérek.

A hitszegésből, amely a történelemben szintén nekünk jutott ki a legbővebben. Ázsiai szószegők, a törökök foglalták el alattomban Budát, kaszabolták le szabad elvonulást ígérve Temesvár védőit és csalták tőrbe Thököly Imrét csak úgy, mint a bolsevisták 1956 forradalmárait és a Maléter-vezette fegyverszüneti küldöttséget. Ugyanaz a történet.

Mindezek az ázsiai tulajdonságok összegződnek egy közelmúltbeli botrányban, amelynek minden következményét megpróbálják rákenni a jóhiszemű magyar politikára. Kiindulópont az ázsiai türelmetlenség, fanatizmus és bosszúvágy, amely a más hitűvel, más nemzetiségűvel szemben orvgyilkosságig fajul. Folytatása a szószegés, a kötelezettséggel szemben a gyáva, az alvó embert meggyilkoló ázsiai kegyelemben részesítése.

A legsötétebb Ázsia, az orvgyilkost szabadsághősként ünnepli.

Az orvgyilkosságot és a szószegést hőstettként ünnepelni, ezt Ázsián kívül egyedül a bolsevizmus tette meg eddig, a sztálini rendszer. Maga Sztálin, Jagoda, Visinszkij, Berija, ők Ázsiát képviselték Európában. Azerbejdzsán pedig most ez az örökölt szellemet költöztette vissza a nyugati diplomáciába. A felelősség nem a miénk. Ők a NATO, az EU, ők hívták ide gyilkolni az ázsiait.

Nyugatnak, amely olyan toleráns Ázsiával szemben, alaposan meg kell még tanulnia, hogy kiket akar beengedni Európába.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!