Bácskai János nagy fölénnyel nyerte az első fordulót Ferencvárosban

Nem hivatalos eredmények szerint a szavazatok közel 60 százalékával megnyerte az első fordulót Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje a budapesti 12-es egyéni választókerületben. Bánsághi Tamás, az MSZP jelöltje 23, Szegedi Csanád a Jobbik jelöltje 7, míg John Emese, az SZDSZ képviselő-jelöltje 5 százalék körüli eredménnyel végzett. A körzetben második fordulót kell tartani, mivel 50 százalék alatti volt a részvétel. Bácskai János szerint a választópolgárok szavazataikkal azt üzenték, hogy 2009 legyen a változás éve.

Valamennyi (37) szavazókör összesítése után a legtöbb szavazatot, 4.697-et Bácskai János, a Fidesz-KDNP jelöltje kapta. Második az MSZP jelöltje, Bánsághi Tamás lett 1.850 szavazattal, míg a harmadik a Jobbik jelöltje, Szegedi Csanád lett 681 vokssal. Negyedik lett az SZDSZ jelöltje, John Emese 419 szavazattal, ötödik Várady Tibor, a Humanista Párt jelöltje 295 vokssal, míg Paulik Péter, a Magyar Kommunista Munkáspárt jelöltje 63 szavazatot kapott.

A vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési választás eredményei azt mutatják, hogy a magyar emberek többsége változást akar, amellyel a Fideszt szeretnék megbízni - közölte Bácskai János, a Fidesz képviselőjelöltje hétfőn sajtótájékoztatóján, Budapesten. A politikus szerint a választópolgárok szavazataikkal azt üzenték, hogy 2009 legyen a változás éve. Bácskai János kifejtette: az eredmények egyértelműen jelzik azt is, hogy a kormány képtelen kezelni a válságot, hiszen az emberek határozottan nemet mondtak a kormány brutális megszorító politikájára.

Az este fél hatkor közzétett részvételi adatok szerint a választópolgárok 22,87 százaléka élt állampolgári jogával az időközi választáson. A 31 058 szavazópolgárból 7103 adta le a voksát. A legtöbben a 11-es (31,84 százalék), míg a legkevesebben a 26-os (12,75 százalék) szavazókörben mentek el szavazni. A 2006-os országgyűlési választásokon eddig az időpontig a választásra jogosultak 50,54 százaléka jelent meg a főváros 12. számú országgyűlési egyéni választókerületében. A helyi választási iroda adatai szerint 15 óráig mintegy 5.500-an (5.471-en) mentek el szavazni, ez 17,62 százalékos részvételt jelent. 11 óráig csaknem kétezren (1.927-en) voksoltak, ez 6,27 százalékos részvételnek felel meg.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!