Bagdy Gábor is beszédet mondott a V4 EYES – Emerging Young EntrepreneurS nemzetközi startup konferencián

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány „V4 EYES – Emerging Young EntrepreneurS”  címmel nemzetközi startup konferenciát rendezett 2017. augusztus 31-én a Bálna Budapest központban.

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke mellett Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgármester-helyettese

A rendezvényen szakmai előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, magyar, V4 ill. nemzetközi jó példák bemutatására kerül sor. A Visegrádi Alap által támogatott projektben lebonyolított V4 startup verseny díjait is átadták, a nyertesek, ill. a döntősök pitch session és kiállítás keretében mutatkoztak be.

A rendezvényen beszédet mondott Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium miniszterhelyettese és Szalai Piroska, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány kuratóriumi elnöke mellett Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgármester-helyettese is.

Az alábbiakban a KDNP-s politikus beszédének szerkesztett változatát olvashatják.

Bagdy Gábor, Budapest kereszténydemokrata főpolgármester-helyettese

Tisztelt Magyar Levente Miniszterhelyettes úr, Tisztelt

Szalai Piroska Elnök Asszony,

Kedves cseh, lengyel, és szlovák vendégeink és partnereink!

Budapest elkötelezett a startupok és az innovatív vállalkozások iránt.

A Főváros többek között az ilyen kkv-k támogatására létrehozott alapítványa, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány 2015 óta dolgozik e témában,

Az alapítvány munkáját nemrég az EU is minősítette:

BVK 2017. márciusában elnyerte az EU Business Innovation Centre címet, az Unió e területen elérhető legmagasabb szintű minősítését. Ezt az EU/BIC minősítési rendszert az Európai Bizottság több mint 30 évvel ezelőtt azért hozta létre, hogy az európai régiók gazdasági fejlődését és innovációs potenciálját előmozdítsa.

További jó hír, hogy a BVK a minősítés megszerzése után a minősítési eljárást lefolytató European BIC Network (EBN) döntéshozó testületébe is be tudott kerülni, így a következő három évben a BVK képviseli Magyarországot az Európai Bizottság Üzleti és Innovációs Hálózatának igazgatóságában.

A BVK sikeresen pályázott az EaSI Technical Assistance igénybevételére – az alapítvány egyike lett annak a 34 európai mikrofinanszírozási szolgáltatónak, akik igénybe vehetik az Európai Beruházási Bank fi-compass programja keretében működő EaSI Technical Assistance szolgáltatásokat, szakértői tréningeket a jó gyakorlatok, vezetői információs rendszer, stratégiai tervezés, kockázatkezelés, a Code of Good Conduct bevezetése, jogi ismeretek területeken.

Díj az Európai Vállalkozások Ösztönzéséért 2016 nemzeti fordulójának nyertese lett a BVK Smart Programja tavaly. Az Európai Bizottság által útnak indított nemzetközi kezdeményezés, melyet hazánkban a Nemzetgazdasági Minisztérium valósít meg, Európa-szerte felkutatja és díjazza a vállalkozók ösztönzésére irányuló legjobb programokat és bemutatja a legjobb gyakorlatokat. A BVK induló és működő vállalkozások részére hozta létre Smart Programját 2013-ban a vállalkozói kedv ösztönzésére és a vállalkozói kompetenciák növelésére. 

A Főváros – hasonlóan a világ nagy metropoliszainak programjaihoz (Startup TelAviv, Startup Dublin, Digitale Stadt Düsseldorf, stb.) – eddig saját maga finanszírozza a Startup Budapest programot, amelyben a legmagasabb minőségű startupoknak nyújtunk – külföldön és itthon is – üzleti kapcsolatépítési lehetőséget, a témában érkező delegációknak szakmai programokat, a városlakók közül e téma iránt érdeklődők pedig a rendezvényeken (Startupok éjszakája, BVK Smart hetek a Bálnában, stb.) folyamatosan találkozhatnak, ötleteket meríthetnek, illetve a nem startup vállalkozásaink is üzleti kapcsolatokat építhetnek velük.

A jelenlegi rendezvény is erről szól, szakmai előadásokra, kerekasztal beszélgetésekre, magyar, V4 ill. nemzetközi jó példák bemutatására fog sor kerülni.

A BVK a 2014-től napjainkig: 6 startup ill. üzleti ötlet versenyt szervezett, melyen összesen 139 fiatal vállalkozó ill. startup cég indult. A startup versenyek eredményeként hozzá tudtunk járulni számos fiatal vállalkozó sikeréhez, többeket a piacra lépésben és az első lépések megtételében is segítettünk.

Napjainkig 55 budapesti startup vállalkozás mutatkozhatott be külföldön, Budapest testvérvárosainak és együttműködő városainak világviszonylatban is kiemelkedő innovációs konferenciáin, fesztiváljain, valamint kifejezetten a magyar startupok bemutatására szervezett rendezvényein, 12 delegáció keretében.

A Startup Budapest program keretében rendezte meg a BVK a 2015. és 2016. évben is a Startupok Éjszakáját, hogy bemutassa Budapestet, mint regionális vezető szerepre törő innovatív vállalkozói centrumot hazai és külföldi szakembereknek, startup fejlesztőknek, befektetőknek, vállalkozóknak és az egyéb érdeklődőknek. A két rendezvényen közel 300 fő vett részt.

2017. márciusban és júniusban rendezett a BVK Startup Budapest Fórumot, melyen az 5. és a 6. Be Smart startup verseny nyertesei vehették át okleveleiket és mutatkozhattak be közel száz hazai és nemzetközi startup fejlesztő, befektető, fővárosi és kerületi innovációs szakemberek, valamint fővárosi és multinacionális nagyvállalatok vezetői, innovációs vezetői előtt.

2014-től napjainkig, a BVK több mint 120 rendezvényt szervezett vállalkozóknak és vállalkozásfejlesztő szakembereknek, melyeken közel 14.000 fő vett részt.

Személyes tanácsadást a BVK székhelyén közel 500 esetben, a különböző rendezvények, fesztiválok keretében közel 3.000 esetben tartott. Honlapjukon, rendezvényeinken és kiadványainkban 75 jó gyakorlatot mutatott be.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!