Bajnainak színt kell vallania

Bajnai Gordonnak tisztáznia kell, hogy milyen ígéreteket tett a választási eredmények megkérdőjelezését illetően Viviane Redingnek. A biztost és az Európai Bizottságot pedig a Fidesz vonja kérdőre Brüsszelben – jelentette ki Pálffy István, a KDNP frakciószóvivője az M1 Ma reggel című műsorában. Tájékoztatása szerint Surján László, a KDNP európai parlamenti képviselője az ügyben érdeklődni fog José Manuel Barrosó bizottsági elnöknél, és magánál Viviane Reding alelnöknél is.

Nagyon magas szintű politikusok találkoznak nagyon befolyásos üzletemberekkel 1954-től évente a Bilderberg-konferenciákon, ahol nagyon titkos döntéseket hoznak – mondta Baraczka Eszter, az MTVA brüsszeli tudósítója az M1 Ma reggel című műsorában. Hozzátette: egyelőre csak annyit tudni, hogy az európai adófizetők pénzén José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Viviane Reding, alapjogi biztos részt vett a legutóbbi Bilderberg-konferencián.

Az egyik legnagyobb kérdés, hogy tényleg elhangzott-e az, amit a Magyar Nemzet megírt, és ki az az olasz bizottsági munkatárs, aki szivárogtatott. Ha mindez valóban igaz, akkor elég nagy a baj, hiszen a biztos előre megkérdőjelezte a jövő évi magyarországi parlamenti választások legitimitását.

Mint ismert, a Magyar Nemzetben kedden megjelent cikk szerint Viviane Reding igazságügyi és alapjogi biztos, az EB alelnöke pár hete az angliai Hertfordshire-ben tartott Bilderberg-találkozón úgy nyilatkozott, mindent megtesz, hogy gyengítse a jövő évi magyarországi választások eredményének legitimitását, arra hivatkozva, hogy a szavazók a fülkékben sem merték kifejezni akaratukat.

Olivier Bailly, az Európai Bizottság szóvivője a hírre úgy reagált: az Európai Bizottságnak (EB) nem az a dolga, hogy befolyásolja bármilyen választás kimenetelét, az az állampolgárok feladata. Mina Andreeva, az uniós alapjogi biztos szóvivője úgy nyilatkozott, a Bilderberg-találkozó nem nyilvános, ezért az ott elhangzott vagy el nem hangzott dolgokat érdemben sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarja.

Ilyen esetben politikai lépéseket kell tenni – jelentette ki a műsorban Pálffy István, a KDNP országgyűlési képviselője. Mint fogalmazott: jól látszik, hogy a biztos most bizonytalan, és legfeljebb csak annyit tudtak az ügyben mondani, hogy nem cáfolják. Ez azért jelzésértékű – szögezte le.

Felhívta a figyelmet arra, hogy a kiszivárogtató meg is indokolta tettét: azért mondta el, miről beszélt Viviane Reding a Bilderberg-konferencián, mert szerinte nem tűrhető tovább, hogy az alelnök és az Európai Bizottság vezetése átlépett egy határt.

Pálffy István  álláspontja szerint az ügy kapcsán meg kell említeni egyrészt azt, hogy Reding egyeztetett magyarországi, nem kormányzati szervezetekkel. Konkrétan Bajnai Gordon szervezetével is, mely vállalta, hogy – a hír szerint – a félelem légkörét teremti majd meg a választásokra. Másfelől Reding biztosította a konferencia résztvevőit arról, hogy a választásokig fönntartják, és erősítik azt a nyugati médiakampányt Magyarország ellen, amit eddig tapasztalhattunk. Noha neki, mint alapjogi biztosnak pont ez ellen kellene tennie – emelte ki a KDNP-s politikus, aki szerint az egész nyilvánvalóan egy agyrém, de annyi bizonyos, hogy a jövő évi választásokba bele akarnak avatkozni, annak legitimitását meg akarják kérdőjelezni.

Úgy vélte: Bajnai Gordonnak színt kellene vallani, hogy milyen ígéreteket tett a választási eredmények megkérdőjelezését illetően Viviane Redingnek.

A magyarok félnek és dühösek – erről beszélt Bajnai Gordon az Együtt – Párbeszéd Magyarországért választási szövetség szombati nagygyűlésén.

Surján László, a Fidesz európai parlamenti képviselője egyébként az ügyben érdeklődni fog José Manuel Barrosó bizottsági elnöknél, és magánál Viviane Reding alelnöknél is – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!