A balatoni térség polgármesterei új fejlesztéseket szeretnének

A balatoni térség polgármesterei is érzik, hogy a gazdaság beindult, és ezt szeretnék a fejlesztésekben is tapasztalni – mondta a miniszterelnök, miután a Balatoni Szövetség tagjaival folytatott megbeszélést Szigligeten. Orbán Viktor az M1 aktuális csatornán élőben sugárzott nyilatkozatában felhívta a figyelmet arra, hogy az érintett tapolcai térségben vasárnap időközi parlamenti választás lesz.

A kormányfő hangsúlyozta: ennek a területnek a települései valamilyen szálon mind kötődnek a Balatonhoz vagy a balatoni turizmushoz, ezért a megbeszélésen is ezzel kapcsolatos témák kerültek szóba, a polgármesterek kérték például az építési, tervezési szabályrendszer egyszerűsítését, mert „megfojtja őket a bürokrácia”.

A több mint egyórás egyeztetésen téma volt a balatoni vízszint kérdése is, a polgármesterek elmondták, ha nincsenek védművek, akkor inkább az alacsonyabb vízállás a kívánatos - ismertette a kormányfő, hozzátéve, megállapodtak, hogy a kérdést a polgármesterek minden évben véleményezni fogják.

Szó volt továbbá bicikliutak felújításáról, a tóparttól távolabb eső településeket elérő kerékpárutak megépítéséről, valamint a horgászatról, halászatról is.

„Amit mi érzünk Budapesten, hogy a gazdaság megindult, hogy mozog, hogy több pénz van az emberek zsebében, hogy előrelépünk, ezt a polgármesterek is érzik, és szeretnék ennek már a fejlesztésekben látni a jeleit” – összegzett Orbán Viktor.

+

Ha elvégezzük a munkát, Fenyvesi Zoltán lesz a képviselő

Ha a következő három napban mindannyian elvégezzük a munkánkat, vasárnap este Fenyvesi Zoltánnak fogják hívni a tapolcai választókörzet országgyűlési képviselőjét – mondta Orbán Viktor miniszterelnök Tapolcán, ahol a Fidesz-KDNP jelöltjének támogatására buzdította a kormánypártok szimpatizánsait.

A kormányfő szerint vasárnap az időközi választáson olyan jelöltet kell megválasztani, aki tudja, mit kell tenni hétfőn, és akinek nem ér véget a tudománya "a vasárnapi hőbörgéssel".

Számunkra ez a döntés nem politika, hanem becsületbeli ügy, tartozunk ezzel Lasztovicza Jenőnek, Fenyvesi Zoltánnak, magunknak, Tapolcának és a hazának – mondta Orbán Viktor a Malom-tónál összegyűltek előtt.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!