A baloldal 25 éves korrupciós múlttal „büszkélkedhet”

Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője szerint a csillebérci volt úttörőtábor ügye is azt mutatja, hogy a baloldal már 25 éve megkezdte korrupciós tevékenységét. A kormánypárti politikus budapesti sajtótájékoztatóján emlékeztetett arra, hogy az ellenzék negyedszázada tele van korrupciós ügyekkel.

A kereszténydemokrata politikus példaként a szocialista Simon Gábor ügyét, a volt honvédelmi miniszter, Juhász Ferenc ellen közelmúltban született jogerős bírósági ítéletet, a józsefvárosi feketekasszát, illetve a Jobbikot érintő Kovács Béla ügyét említette.

Hollik István szerint újabb kérdések merültek fel a csillebérci tábor területén található vadászház ügyében, a kisebbik kormánypárt Varju Lászlótól, a Demokratikus Koalíció színeiben politizáló, független országgyűlési képviselőtől vár választ. Kifejtette: a csillebérci tábor területén található vadászház rendkívül nyomott áron került a Bau-Bérc Kft.-hez, amelynek két tulajdonosa volt: a Magyar Úttörőszövetség elnökének rokona, illetve egy kínai üzletember. Utóbbinak kézbesítési megbízottja Varju László hozzátartozója volt.

Hollik István szerint ennek ismeretében fel kell tenni a kérdést Varju Lászlónak, a kínai üzletember nem csak a strómanja volt-e, és ha igen, mi történt a bevétellel, ami a céghez érkezett, szerepelt-e DK-s politikus vagyonnyilatkozatában.

Ma is aktív baloldali politikusok a saját érdekeltségi körüknek játszották át Csillebércet és a vadászházat, amely bár 98 millió forintot ért, de csupán 14 millióért szerezte meg a cég - jelentette ki.

Nacsa Lőrinc, az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke úgy fogalmazott: azzal, hogy a szocialisták privatizálták a tábort, a gyermekek ellen követtek el bűnt. Zsákmánynak, szocialista kifizetőhelynek tekintették a tábort, és ahelyett, hogy a fiataloknak adták volna, saját céljaikra használták – tette hozzá.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!