Beiktatták az új tiszántúli református püspököt

Püspökszentelő közgyűlést tartott a Tiszántúli Református Egyházkerület közgyűlése szombaton a debreceni Református Nagytemplomban, ahol beiktatták tisztségébe Fekete Károlyt, az egyházkerület új püspökét. Püspöki székfoglaló beszédében Fekete Károly kiemelte: az istentisztelet megújulása, az igehirdetés méltósága és a lelki feltöltődés segíthet abban, hogy ma vonzóvá tudják tenni az egyház ügyét.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a kormány nevében köszöntötte az új tiszántúli püspököt. Felhívta a figyelmét, hogy lássa és láttassa az emberek közösségét, legyen a hangja, a szószólója annak a közösségnek, akik ezt az országot a hitükkel, munkájukkal életben tartják.
    
Fekete Károlyt, a Debreceni Református Hittudományi Egyetem rektorát, a Református Kollégium igazgatóságának elnökét decemberben választották meg hat évre, a posztot három cikluson át, 18 évig betöltő Bölcskei Gusztáv utódául.


 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!