Beismerte a korrupciót Ózd jobbikos polgármestere

Beismerte a korrupciót és azt, hogy visszaélt a hatalmával Ózd jobbikos polgármestere – mondta el sajtótájékoztatóján a kereszténydemokrata Hollik István. A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel Janiczak Dávidot és a Jobbikot, hogy fizessék vissza „a tisztességtelenül felvett pénzeket", milliós nagyságrendben „hozott össze" jogtalanul jövedelmet egy év alatt.



Hollik István a kormánypártok véleményét ismertetve csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón kifejtette, sajtóhírek szerint „hosszú hárítás és hazudozás után" Ózd jobbikos polgármestere lemondott több, különböző jogcímen felvett tiszteletdíjáról.

Felidézte: a kormánypártok már több hete felszólították a jobbikos polgármestert, hogy fejezze be a korrupciót és az álláshalmozást. Ez ugyanis a Jobbik szerint is a politikusbűnözés egyik formája – mutatott rá Hollik István, emlékeztetve arra, hogy Novák Előd jobbikos politikus 2010 óta minden évben „Superman-díjat" hirdet álláshalmozó politikusoknak.



Hollik István jelezte: Janiczak Dávid rögtön polgármestersége első évében egyszerre öt állást töltött be, öt csatornán keresztül „tömte a zsebét". A polgármesteri fizetése mellett a saját önkormányzatától is felvett különböző jogcímeken pénzeket – mondta, kitérve arra, hogy nemcsak megdöbbentő, de törvénysértő is, hogy egy az önkormányzat tulajdonában lévő cég felügyelőbizottsági tagságáért is jövedelemhez jutott.



Az ország egyik legszegényebb településén különböző jogcímeken milliós nagyságrendben „hozott össze" jogtalanul jövedelmet egy év alatt – közölte Hollik István, megjegyezve: a polgármester és a Jobbik hetekig „védte a védhetetlent".

Vona Gábor és az összes jobbikos vezető „falazott a korrupciónak", ahogy az Európa legsúlyosabb korrupciós botrányába keveredett Kovács Béla ügyében teszik a mai napig – fogalmazott a KDNP országgyűlési képviselője.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!