Békét sürgetett a pápa

Szíriában és a Közel-Keleten is békét sürgetett XVI. Benedek a Szent Péter téren mondott keddi karácsonyi beszédében. A pápa 65 nyelven adta hírül Jézus megszületését, közöttük magyarul is.  A pápa végül latinul Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és a világra. XVI. Benedek szavait az olaszokkal és külföldiekkel megtelt Szent Péter téren levő tömeg hallgatta, valamint milliók a világ televízió- és rádiócsatornáin keresztül

A béke volt a központi témája a pápa karácsonyi beszédének. XVI. Benedek a Szent Péter-bazilika központi lodzsájáról békét sürgetett a Szentföldön: bátorságra buzdította az izraelieket és a palesztinokat, hogy véget vessenek a „túl sok év óta tartó harcnak és megosztottságnak”. Az egyházfő békét sürgetett a „mélyen sebzett és megosztott Szíriában is, ahol a harc nem kíméli a fegyvertelen ártatlanokat sem”.

Az egyházfő megemlítette a „mély átalakuláson keresztülmenő, új jövőt kereső” Észak-Afrikát. Kiemelte Egyiptomot, azt kérve az ország polgáraitól, hogy „az igazságot, a szabadságot és az emberi méltóságot tiszteletben tartó társadalmat építsenek”. A pápa a Kínai Népköztársaság „jelentős feladatra” kinevezett új vezetőihez is szólt, feladataik között említve a vallásokkal való együttműködést és ezek tiszteletben tartását.

Olaszul mondott beszéde után a pápa 65 nyelven adta hírül Jézus megszületését. Áldott karácsonyt – mondta a pápa magyarul is, a 12. helyen, a román után és a lengyel előtt. A pápa végül latinul Urbi et Orbi áldását adta Róma városára és a világra.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!