Belátás helyett hiszterizál a kormány

Magyarországon a kormány sok esetben a demokratikus politizálás eszköztárán kívül eső hatalomtechnikai eszközökkel próbál hatalmon maradni: hiszterizálja a közvéleményt, az ellenzéket ellenségként kezeli, és politikai célokra használja fel a titkosszolgálatokat – mondta Navaracsics Tibor fideszes frakcióvezető az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség és a Barankovics Alapítvány által rendezett konferencián, amely
az előre hozott választások Európai Uniós gyakorlatát vette górcső alá.

Navracsics Tibor a konferencián azt mondta, hogy Magyarországon az előrehozott választások tartalmi és strukturális feltételei is adottak, mert nincs érvényes kormányprogram, a kormány felhatalmazás nélküli politikát folytat, a koalíció felbomlásával pedig a politikai helyzet is alapvetően megváltozott.

Mint fogalmazott, „1990 óta soha ilyen megalapozottan nem vetődött fel az előrehozott választások kérdése”.

A Fidesz frakcióvezetője hozzátette ugyanakkor: hiányzik a kormányzati elit belátása, ami nélkül viszont nem lehet előrehozott választásokat tartani.

Magyarországon a kormány sok esetben a demokratikus politizálás eszköztárán kívül eső hatalomtechnikai eszközökkel próbál hatalmon maradni: hiszterizálja a közvéleményt, az ellenzéket ellenségként kezeli, és politikai célokra használja fel a titkos szolgálatokat –hangsúlyozta Navaracsics Tibor.

Navracsics szerint ennek megfelelően hatalmi vitákra korlátozódnak a politikai viták is, és hiányoznak a szakpolitikai szempontok.

„Állandóan ugyanabba a kérdésbe botlunk: Gyurcsány Ferenc megy-e vagy marad – fogalmazott a politikus, aki úgy vélte: a hatalmi szempont kizárólagos érvényesülése a politikai rendszer legitimációját is gyengíti.

Navracsics Tibor közölte: az előrehozott választások a polgári demokrácia legfontosabb korrekciós mechanizmusa, amely a „legjobb, leggyorsabb, legbékésebb” útja a mély politikai válságok megoldásának.

Ezzel kapcsolatban emlékeztetett, bár nálunk a kérdést a kormányok tabuként kezelik, és csak négy évente nyitják ki „a karám ajtaját”, Európában megszokott a politikai válságok kezelésének ez a módja. Idén például két Magyarországgal szomszédos országban, Szerbiában és Ausztriában is tartottak korai választásokat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!