Belpolitikai választás is lesz a vasárnapi

Húsbavágó kérdésekről kell dönteni június 7-én – jelentette ki Orbán Viktor Győrben. Akár jobbról, akár balról kerülgetjük, valójában belpolitikai választásra készülünk – közölte a pártelnök Székesfehérváron. Ha a jobboldal nem érti meg, hogy a siker nyitja az egységen keresztül vezet, a végén a baloldaliak fognak örülni – fogalmazott. 

Akár jobbról, akár balról kerülgetjük, valójában belpolitikai választásra készülünk – jelentette ki Orbán Viktor szerdán Székesfehérváron. A választáson arról is fogunk dönteni, hagyjuk-e, hogy tovább uralkodjon rajtunk a Gyurcsány-Bajnai korszak. A magyarok mindenhol azt akarják, hogy ezt a korszakot zárjuk le – hangsúlyozta Orbán Viktor. Úgy vélte, a kormányzatnak arra nincs esélye, hogy a hátralevő néhány napban megszerettesse magát, de arra van tehetsége, hogy megossza a jobboldalt. Ha a jobboldal nem érti meg, hogy a siker nyitja az egységen keresztül vezet, a végén a baloldaliak fognak örülni.

Felhívta a figyelmet arra, hogy vasárnap nem csak a győzelem értéke számít, hanem a részvétel is. – Nem érdemes folytatniuk a vergődést, mert minél tovább vergődnek és maradnak hatalomban, annál nagyobb lesz velük szemben a harag. Ezt kell megérteniük, s ez fog bennünket elvezetni az előre hozott választásokhoz – jelentette ki a pártelnök. El akarom takarítani a romokat, felelősségre akarom vonni azokat, akik romhalmazt csináltak az országból, s hozzá akarok kezdeni az újjáépítéshez. – fogalmazott Orbán Viktor.

+

Húsbavágó kérdésekről kell dönteni június 7-én – jelentette ki Orbán Viktor Győrben. Nemcsak európai parlamenti, hanem belpolitikai választás is lesz a vasárnapi: az ingatlanadóról, a megszorító csomagról és a kormányról is szavazhatunk – hangsúlyozta a Fidesz elnöke a nagygyűlésen.

Vasárnap arról is dönteni kell, kik képviselik Magyarországot és a Kárpát-medencei magyarságot az Európai Unióban – mondta Orbán Viktor. A legnagyobb ellenzéki párt vezetője közölte: meglepődve tapasztalja, hogy vannak olyan országok, amelyek öt éve az Európai Unió tagjai és még mindig nem értik az Európai Unió lényegét. Még mindig nem értik, hogy az unió azért jött létre, hogy az országhatárok elveszítsék jelentőségüket, és Európa afelé tart, hogy a jövőben fontosabb lesz a közös kultúra, a közös nyelv, az összetartozás, mint az országhatárok.

„Megrónak bennünket, mert azt mondjuk, hogy a magyarországi magyarok szeretnék képviselni a Kárpát-medencei magyarokat az Európai Parlamentben” – mondta. De hiszen amikor Járóka Lívia, a Fidesz európai parlamenti képviselőjelöltje szót emel a cigányok érdekében, akkor nemcsak a magyar cigányok érdekében teszi, hanem Európa minden roma közössége érdekében – fűzte hozzá. Európa az egységről, a határok nélküliségről, az összetartozásról szól, „ne engedjék, hogy más államok hangos képviselői más gondolatot ültessenek el a fülükbe” – figyelmeztette hallgatóságát.

A Fidesz elnöke szerint nem pusztán az uniós képviseltről, de belpolitikai kérdésekről is dönthetnek az emberek vasárnap. Mint mondta: arról is szavaznak, hogy legyen-e ingatlanadó, elfogadják-e a megszorító csomagot, folytatódjék-e a mostani kormányzás és beletörődnek-e abba, hogy félelembe kell élniük. Orbán Viktor a győri rendezvényen kijelentette: a baloldal egyetlen jót tett Magyarországnak, mégpedig azt, hogy soha nem látott egységet hozott létre velük szemben.

Amit a Fidesz üzen, hogy Magyarország többre képes, azt már Győr megmutatta – fogalmazott a nagygyűlésen felszólaló Borkai Zsolt, Győr első embere. Ezt bizonyítja szerinte például a Széchenyi tér felújítása, amiről a szocialisták 12 éves városvezetésük alatt csak beszéltek, vagy például a több mint 2 milliárdos utcafelújítási program is.

Schmitt Pál, a Fidesz-KDNP listavezetője arról beszélt, hogy öt éve, amikor belépett Magyarország az unióba, az együtt csatlakozó országok zászlóshajója volt, mostanra azonban sereghajtó lett. Az a cél, hogy egy erős Magyarország legyen egy erős Európában, ehhez szerinte erős polgárokra, családokra, önkormányzatokra és kormányzásra van szükség. A határon túli magyarokra utalva Schmitt Pál elmondta: „senki sem gátolhat meg minket abban, hogy lélekben egynek és egységesnek gondoljuk magunkat, és kötődjünk egymáshoz”.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!