Bemutatták a béke világnapjának jövő évi témáját

Közzétették a Vatikánban XVI. Benedek pápa 2009. január elsejére, a béke világnapjára írt üzenetét „Leküzdeni a szegénységet, építeni a békét” címmel. A választott témával a Szentatya az emberiség egész családjának azonnali válaszát sürgeti a szegénység súlyos problémájának megoldására.

Nemrégiben a pápa a FAO-hoz (az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete) intézett levelében is írt a szegénység problémájáról. „Hogyan maradhatnánk érzéketlenek azokkal szemben, akik az egyes földrészeken nem jutnak elegendő táplálékhoz? A szegénység és a rosszul tápláltság nem végzetes jelenség, amelyet mostoha természeti csapások idéznek elő. A pusztán technikai vagy gazdasági szempontok nem kerülhetnek előtérbe az igazságosság kötelességével szemben, amellyel az éhezőknek tartozunk. Olyan politikai cselekvésre van szükség, amely a minden ember szívébe bevésett természeti törvény alapelveiből merít, amely védelmezi a személy méltóságát és tiszteletben tartja a teremtés rendjét. Csak a személy védelmezésével lehet hatékonyan küzdeni az éhség fő oka ellen. Ez pedig nem más, mint az ember magába zárkózása testvéreivel szemben. Ez a magatartásforma ellentmond a szolidaritásnak, indokolja a fogyasztói életformát, szétrombolja a társadalom szövetét, fenntartja az igazságtalanságokat, elhanyagolja a közjó legmélyebb elvárásait. A szegénység botránya nyilvánvalóvá teszi az emberi együttélés jelenlegi rendszereinek elégtelen helyzetét. Meg kell tehát nézni, miben gyökerezik az anyagi és lelki szegénység, és az alapján megtalálni a megoldást” – írja a Szentatya.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!