Best of Gyurcsány 5 – Adócsökkentés 2009 + Videó

Vajon szükség van-e Magyarországon adó- és járulékcsökkentésre? Ha igen, van-e az ország jelenlegi gazdasági helyzetében tartalék fedezet, amiből pótolni lehet a kieső állami bevételeket? És egyáltalán: mire jó ez az egész adócsökkentősdi, növekszik-e a gazdaság és lesz-e több munkahely mindennek hatására? A Best of Gyurcsány alkotói „gyűjtögettek” egy kicsit, és ötödik összeállításukban Gyurcsány Ferenc „következetes és őszinte” válaszait adták közre - ahogy megszokhattuk tőle.

Lárifári, vudu – így lehetne összefoglalni Gyurcsányék adócsökkentési koncepcióit, amelyeket ennél szemléletesebben jelenít meg a legújabb Best Of Gyurcsány videó.

A mi kormányunk az adócsökkentés kormánya, a legőszintébb becsületszavamra mondom – hallgatjuk Gyurcsány bársonyos hangját még 2005 júliusából (ez különösen aktuális így, éppen a bársonyos reformok idején) a legújabb Best Of Gyurcsány összeállításban. A 2006-os kampányban szintén arról beszél a „nagy ember” az Audi hátsó ülésén, hogy „ez az adócsökkentés kormánya”. 2006-ban a miniszterelnöki vitában már arról szól a baloldal vezére, hogy „olyan országot szeretnénk, ahol nem beszélnek adócsökkentésről (…), hanem teszik”.

Mint tudjuk, hamarosan kitagadott mostohagyerekké válik az adócsökkentés a baloldali kormányzat számára, olyannyira, hogy a csak nemrégen elfogadott adótörvényeket azonnal vissza is vonják, miután megnyerték a választást.

Két évvel később februárban Gyurcsány már tudott „brutálisan őszinte lenni”, szerinte az ő első másfél éves kormányzásának egyetlen komoly hibája volt: az „adócsökkentési program”. Augusztusban már megint az adócsökkentésről papolt. Mit hoznak a szelek, egy hónapra rá már az adópopulizmus befejezésére szólított fel, miközben nekiment az ellenzéknek. Persze, pár héttel korábban még „a lehető legnagyobb adócsökkentésre van szükség” kijelentés közben majd a pulpitust verte, úgy magyarázott. 

Az adóügyekben is meglehetősen határozott Gyurcsány később már vudu-gazdaságpolitikáról beszélt az adócsökkentéssel kapcsolatban, amit meg kell hagyni „másnak”. 

A video-összeállításból kiderül: az adócsökkentéssel nem lehet új munkahelyeket teremteni (ettől nem lesz szükség több cukrászra, csak attól, ha több rigójancsit vesznek az emberek – élcelődik Gyurcsány), illetve mi az hogy! Nagyon is: a lehető legnagyobb adócsökkentés kell a munkahelyek teremtéséhez.

Az idei nyáron újra felfedezte Gyurcsány az adócsökkentést – aminek augusztusban még Veres és Lendvai is látta a fedezetét (vagy mégsem?) –, csak éppen a szakemberek nem. (Megegyezés című esszéjében az MSZP elnöke például még 300 milliárdos csomagról elmélkedett, ez időközben már a felére csökkent.

Szerdán a parlamentben Veres ismét arról szónokolt, hogy rosszabb a helyzet, mint gondolták, de ezért persze az ellenzék a hibás.)  Gyurcsánnyal szólva: lárifári! Ó, te Jóisten, mindig beleszaladok valamibe” – mondja Gyurcsány, és igaza is van.

Nézze meg Ön is a legújabb, Best of Adócsökkentés című video-összeállítást itt! 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!