A bizalom jele a több mint 58 százalék

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a II. kerületben vasárnap tartott időközi országgyűlési képviselő-választást a helyi választási iroda adatai szerint. A főváros 2-es számú választókerületében a kormánypárti jelölt egyedül több szavazatot kapott, mint a másik négy jelölt összesen. Láng Zsolt a szavazatok mintegy 58,45 százalékát szerezte meg. Komoly eredménynek, a bizalom jelének tartja a Fidesz-KDNP pártszövetség jelöltje a II. kerületi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulójának eredményét. 

„Úgy gondolom: az, hogy egy időközi választás második fordulójában több mint 34 százalék elmegy, az az átlaghoz képest egy kifejezetten jó eredmény” – fogalmazott Láng Zsolt, megjegyezve, hogy a szavazók több mint 58 százalékának támogatását sikernek értékeli.   

A politikus, aki a II. kerület polgármestere is, úgy vélekedett: pozitív visszajelzést kapott a választókról arra a munkára vonatkozóan is, amit 17 éve végez a kerületben, hatodik éve pedig a városrész vezetőjeként.   

Szólt arról is, hogy a további elemzéseket a politikusokra, elemzőkre bízza, annyi azonban biztos, hogy a többségi támogatás neki és a mögötte álló szervezeteknek is szól.  

Láng Zsolt arról is beszámolt: egyelőre nem tudja, hogy győzelmével ki tölti majd be budapesti listás helyét a parlamentben, erről majd az őt jelölő párt elnöksége határoz. Jelezte azt is, hogy választási győzelme csak kedden délután lesz jogerős a külképviseleti szavazatok összesítése után.   

Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg a II. kerületben vasárnap tartott időközi országgyűlési képviselő-választást a helyi választási iroda adatai szerint. A főváros 2-es számú választókerületében a kormánypárti jelölt egyedül több szavazatot kapott, mint a másik négy jelölt összesen. Láng Zsolt a szavazatok mintegy 58,45 százalékát szerezte meg. Második helyen, 30,55 százalékkal az MSZP jelöltje, Lévai Katalin végzett, a harmadik pedig az LMP színeiben indult Karácsony Gergely lett 6,45 százalékkal. Negyedik lett a Jobbik színeiben Bodor Zoltán 3,75 százalékkal, míg ötödik Kovácsics Ádám, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (korábban MDF) jelöltje 0,79 százalékkal.   

A szavazáson este 7 óráig a választópolgárok 34,16 százaléka jelent meg. A két héttel korábbi első fordulóban ekkor 39,02 százalékot mértek.   

Az egyéni választókerületet most megnyerő Láng Zsolt jelenleg listás képviselő az Országgyűlésben, így a Fidesz dönthet majd arról a hivatalos eredmény ismeretében, hogy a pártlistáról ki kapja meg a „felszabaduló” mandátumot.   

Az időközi választást azért kellett kiírni, mert az Országgyűlés az egyéni választókerületben mandátumot szerző fideszes Balsai Istvánt alkotmánybíróvá választotta, a két tisztség pedig összeférhetetlen.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!