Biztosítani kell a munkavállalók mozgásterét

Az új munka törvénykönyvének tervezetéről egyeztetett Harrach Péter, a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője és Palkovics Imre a Munkástanácsok elnöke. Mindkét fél szerint biztosítani kell a munkavállalók megfelelő mozgásterét munkáltatóikkal szemben, valamint be kell tartatni az alkalmazottak személyes adatainak, magánszférájának védelmét. Mindketten megerősítették, hogy a család védelmének fokozott hangsúlyt kell biztosítani és nem lehet a korábbi kedvezményeket csorbítani.

Az egyeztetésen mindketten üdvözlendőnek tartották, hogy a kisgyerekes szülőkre és a védett korban lévőkre nagyobb figyelmet fordít a tervezet előző változata is. Ugyanakkor továbbra is különös tekintettel kell lenni az édesanyaként, vagy édesapaként dolgozó munkavállalók azon elvárásaira, hogy a mindennapi életben is összeegyeztethető legyen a munka és a család világa.

A KDNP a találkozó után kiadott közleményében kiemelte: a felek egyetértettek abban is, hogy a keresztény-szociális alapelvek nyomán az ember méltósága semmilyen körülmények között nem csorbulhat az új szabályozásban és nem lehet gazdasági, társadalmi folyamatok tárgyává, eszközévé alacsonyítani. Ezt különös figyelemmel kell egyes multinacionális láncok esetében betartatni, tekintettel az ott dolgozók kiszolgáltatottságára.     
 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!