Bölcskei Gusztáv bízik az új kormány hathatós tevékenységében

Nagy várakozással tekint az új összetételű kormány tevékenységére a Magyarországi Református Egyház, várja azokat az alkalmakat, amikor együtt tudnak gondolkodni – mondta Bölcskei Gusztáv püspök, a zsinat lelkészi elnöke a testület kétnapos ülésén Budapesten.

A püspök megnyitóbeszédében ennek kapcsán az oktatási, szociális területet, az egyházi finanszírozás újragondolását és az egyházi kárpótlás kérdését említette. Mint mondta, a katolikus, az evangélikus és a református egyház képviselőinek június 10-én tartandó találkozója után közösen terjesztik javaslataikat a kormány elé.

Bölcskei Gusztáv szólt arról, hogy a reformátusok is kiveszik részüket az árvízi munkából. A Magyar Református Szeretetszolgálat most is ott dolgozik az árvíz által sújtott területeken, Észak-Magyarországon élelmiszert oszt és fertőtlenítőszert ajánl fel. A szeretetszolgálat részt vesz továbbá az árvíz által érintett családok gyerekeinek nyaraltatásában; ez is rámutat az egyház hitelességére – tette hozzá a püspök.

A zsinat kétnapos ülésén az egyház négy hazai egyházkerületének 150 küldöttje, köztük tanácskozási joggal rendelkező esperesek és világi képviselők, továbbá egyházi intézmények vezetői jelentek meg.

Az ülés napirendjén szerepel egy tényfeltáró történészi bizottság felállítása, munkája keretének meghatározása is. A bizottság az egyház tisztségviselőinek az állambiztonsági munkában való szerepét, az érintettség különféle szintjeit vizsgálná. A zsinat 2009 májusában döntött az egyház 1945 és 1990 közötti korszakának feltárásáról és megismeréséről.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!