Csak a jelenlegi kormánypártok tudják kezelni a válságot

Harrach Péter szerint a Fidesz-KDNP szövetsége az egyetlen olyan politikai erő ma Magyarországon, amelyik képes kezelni a válságot. Egy súlyos európai válság idején tartotta ülését a Fidesz-KDNP-frakciószövetség, ez a válság pedig sokkal súlyosabb annál, mint sokan gondolnák, csupán pénzügyi eszközökkel nem lehet megoldani – hangoztatta a Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője pénteken Sárváron, a kormánypártok közös frakcióülését követő sajtótájékoztatón.

Harrach Péter kijelentette: a válságkezeléshez másfajta gondolkodás és egy erős politikai erő kell, ma pedig Magyarországon egyetlen olyan politikai erő van, amelyik képes kezelni a válságot, ez pedig a Fidesz-KDNP szövetsége.

Ha a szövetség megbomlik, az ország nagyon rosszul jár, mert a válság nem lesz kezelhető, ezért a KDNP minden kérdést együttműködéssel, nem pedig zsarolással vagy konfliktuskereséssel old meg – tette hozzá.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője kijelentette, hogy a KDNP az együttműködésben is megőrzi a maga elveit és értékrendjét. A családok támogatását tartják a legfontosabbnak – erősítette meg.

A közoktatás átszervezéséről szólva Harrach Péter úgy fogalmazott: vége a vitáknak, lezárult egy korszak, a törvényt végre kell hajtani, mégpedig úgy, hogy az eredmény a gyermekek számára a legjobb legyen.

A kereszténydemokraták frakcióvezetője ismét szólt a családi adózás kiterjesztésére irányuló, valamint a családi csődvédelem intézményéről szóló javaslataikról. Utóbbi azokat a családokat védené meg, amelyek már nem képesek segíteni magukon, de még rendezhető a helyzetük, a családi adózás kiterjesztése pedig azokra vonatkozna, akik személyi jövedelemadójukból nem tudják levonni a kedvezményül szolgáló teljes összeget; náluk a munkavállaló által fizetett járulékokból tenné levonhatóvá a hiányzó részt a KDNP-s javaslat.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!