A családi csődvédelemmel megelőzhető az otthon elvesztése

Október első hétfőjén a lakhatás világnapja arra hívja fel a figyelmet, hogy az emberhez méltó élet nélkülözhetetlen feltétele az otthon, ahová haza lehet térni. A tény, hogy világnapot szentelnek a témának mutatja, hogy sokaknak ez az alapvető biztonság hiányzik az életéből. Magyarországon az utóbbi évtizedekben az egyik legsúlyosabb társadalmi feszültség forrása éppen az, hogy a lakhatás veszélybe került, a korábbi baloldali kormányok rossz hitelpolitikája miatt súlyosan eladósodtak a családok, ez nemcsak anyagilag, de az emberi kapcsolatok szintjén is rengeteg áldozatot követel.

Hosszú évek, akár évtizedek kellenek ahhoz, hogy a társadalom kiheverje azt a csapást, amit a Gyurcsány- Bajnai kormányok okoztak azzal, hogy a lakáshoz jutás egyetlen lehetőségeként a teljes eladósodással járó hitelfelvételt kínálták.

Az elmúlt évek kormányzati intézkedései - a devizahiteleseket mentő csomag, banki elszámoltatás, árfolyamgát, végtörlesztés, Nemzeti Eszközkezelő létrehozása - és a KDNP által javasolt családi csődvédelem azt az utolsó szalmaszálat jelenti, amelybe a kilakoltatás réme által fenyegetett családok kapaszkodhatnak.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!