Családok Magyarországon a XXI. század első évtizedében

A Kereszténydemokrata Néppárt képviselői, valamint a Barankovics István Alapítvány kuratóriuma szociográfiai pályázatot hirdet Családok Magyarországon a XXI. század első évtizedében címmel - közölte Hoffmann Rózsa, országgyűlési képviselő csütörtöki sajtótájékoztatóján. Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány elnöke elmondta: a jövőre megjelenő szociográfiák kiadását az alapítvány támogatja, míg a pályázat pénzügyi alapját a képviselők önkéntes felajánlásai teremtik elő. A pályázat benyújtási határideje: 2009. október 30.

Hoffmann Rózsa a pályázat témájával kapcsolatban kifejtette: olyan témát kerestek, amely rávilágít a társadalom gyenge és egyben erős pontjára, a családokra. Erős pont a tekintetben, hogy a családok azok a kisebb közösségek, amelyek a vállukon viszik a társadalom ügyét, így érdemes őket erősíteni, gyenge pont pedig azért, mert a családokat, főleg a nagy családokat sok támadás éri az utóbbi években.

Mint mondta: a magyar kultúra mostohagyerek lett Magyarországon, minden megszorítás először a kultúrát érinti, de ezekben a nehéz időkben is támogatni kell a magyar kultúra ügyét. Hozzátette: két évvel ezelőtt irodalmi, míg tavaly fotópályázatot hirdettek meg ugyanennek a célnak az érdekében.

Mészáros József, a Barankovics István Alapítvány nevében elmondta: a jövőre megjelenő szociográfiák kiadását az alapítvány támogatja, míg a pályázat pénzügyi alapját a képviselők önkéntes felajánlásai teremtik elő.

- A kulturális pályázatot hagyományosan március 15. előtt hirdetjük meg. A magyarság egyik legfényesebb napját megelőzte egy reformkor, s március 15. nem lehetett volna Széchenyi István, Eötvös József, Petőfi Sándor munkássága nélkül - mondta az elnök. Szerinte egy nemzet felemelkedése összekapcsolódik a kulturális emelkedéssel.

A pályázat benyújtási határideje: 2009. október 30.

A pályázat részleteiről itt olvashat.  

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!