Családvédő javaslatokat tesz a KDNP

A családi csődvédelemről szóló javaslatról, a családi adózás kiterjesztéséről, a polgári törvénykönyv módosításáról, a kegyeleti jog egyes rendelkezéseinek megváltoztatásáról kíván egyeztetni, és eredményeket elérni a pártszövetség háromnapos közös frakcióülésén a KDNP – nyilatkozta Sárváron Harrach Péter, a párt frakcióvezetője. A családi csődvédelem azoknak jelenthetne segítséget, akik törleszteni már nem tudnak, de otthonuk elvesztése, vagy teljes ellehetetlenülésük még megelőzhető vagyongondnok közreműködésével.

A családi csődvédelem azokat a családokat védené meg, amelyek már nem képesek segíteni magukon, de még rendezhető a helyzetük – hangsúlyozta a kereszténydemokrata politikus. 

A családi adózás kiterjesztése javaslatuk szerint azokra vonatkozna, akik személyi jövedelemadójukból nem tudják levonni a kedvezményül szolgáló teljes összeget, náluk a munkavállalói járulékból tenné levonhatóvá a hiányzó részt a KDNP-s javaslat.  

A frakcióvezető szerint ez a lehetőség sok családot érintene, és legalább 20 ezer forint juttatást jelentene egy-egy családnak.  

A polgári törvénykönyv módosításával kapcsolatban Harrach Péter elmondta: módosító javaslataik között a család definíciójának egyértelmű meghatározása szerepel, a kereszténydemokraták ebben a kérdésben is hagyományos értékrendjüket képviselik és ragaszkodnak elveikhez.  

Pállfy István, a KDNP frakció szóvivője elmondta, a családi adókedvezmények kiteljesítésén a családi csődvédelem intézményének a megalkotásán, bevezetésén túl olyan intézkedésekre is kitér, mint a rokkantaknak speciális start-munkalehetőség megteremtése, vagy a kegyeleti jogról szóló törvény módosítása.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!