Csatlakozik az IKSZ s fiatalok foglakoztatását célzó javaslathoz

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) csatlakozik a Fidesz-KDNP-frakció azon javaslatához, amely megkönnyíti a 25 éven aluli munkavállalók foglalkoztatását - mondta Stágel Bence, a szervezet elnöke, kereszténydemokrata országgyűlési képviselő. A politikus tájékoztatása szerint ők is sürgetik a fiatal munkavállalók után fizetendő járulékok csökkentését és a Start-kedvezmény kibővítését minden 25 éven aluli foglalkoztatottal kötött munkaszerződés esetében.

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség elnöke rámutatott: a fiatal munkavállalókat Magyarországon az elmúlt években hátrányok sokasága sújtotta. A munkaadók gyakran a tapasztalat hiánya miatt tekintenek el a foglalkoztatásuktól, de találkozni lehet a fiatal nők diszkriminációjával is a közeli gyermekvállalás lehetősége miatt.

Mindezek ismeretében az IKSZ örömmel fogadja a Fidesz-KDNP-frakciószövetség költségvetési javaslatát, amelynek értelmében a foglalkoztatásukat sújtó terhek csökkentésével javítanák ennek a korosztálynak az érvényesülési lehetőségeit – jelentette ki a kereszténydemoikrata politikus.

A kormánypártok által megfogalmazott, a munka világát érintő, a jövő évi költségvetési törvényjavaslatot módosító indítványok konkrétumainak kidolgozása ügyében szerdán tart megbeszélést Rogán Antal, a Fidesz és Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője, valamint Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter.

A kormánypárt korábban védelmet kért a kabinettől az 55 év feletti, a 25 év alatti és a képzettséget nem igénylő munkakörben dolgozóknak, tehercsökkentést sürgetett az ötmillió forint alatti bevételű önfoglalkoztató mikrovállalkozásoknak, továbbá azt kérte, a kormány érvényesítsen területi elvet a beruházási adókedvezményeknél, a nehezebb helyzetben lévő régiókat segítve ezzel.

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!