A csíksomlyói búcsú a magyarság egyik legnagyobb vallási és nemzeti ünnepe

A csíksomlyói búcsúról, a kormány gazdaság- és vidékpolitikájáról, valamint a Hősök napjáról beszéltek a képviselők napirend előtt az Országgyűlésben. Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kereszténydemokrata parlamenti államtitkára a magyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepének nevezte a csíksomlyói búcsút, és utalt arra, hogy az esemény az UNESCO világörökségi listájára is felkerülhet.

Aradszki András, a Kereszténydemokrata Néppárt országgyűlési képviselője az Országgyűlés döntése alapján minden év május utolsó vasárnapján megtartott Hősök napjáról elmondta? E napon azokra emlékezve, akik az Árpád-kortól kedve küzdöttek Magyarországért. 

Simicskó István, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára hangsúlyozta: azokat az értékeket amiket kihívtak őseink, meg is kell tudni védeni, ezért szükség van honvédségre, katonaságra.

Potápi Árpád, a Fidesz képviselője napirend előtti felszólalásában a csíksomlyói pünkösdi búcsúját az összmagyarság egyik legnagyobb ünnepének nevezte. Hangsúlyozta: a kormány eddigi nemzetpolitikai intézkedései hozzájárulnak a Kárpát-medencei és diaszpórában élő magyarság erősítéséhez.   

Rétvári Bence, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kereszténydemokrata parlamenti államtitkára a magyarság egyik legjelentősebb vallási és nemzeti ünnepének nevezte a csíksomlyói búcsút, és utalt arra, hogy az esemény az UNESCO világörökségi listájára is felkerülhet.   

Az LMP képviselőjének, Szabó Rebekának a gazdaság fellendülésének, a GDP  növekedésének elmaradását kifogásoló felszólalására reagálva Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára kijelentette: a magyar gazdaság tekintetében legfeljebb nem növekedésről lehet beszélni, de semmiképpen nem recesszióról, hiszen az azt jelentené, hogy a gazdaság teljesítménye két egymást követő negyedévben rosszabb mint az előzőek.    

Emlékeztetett arra, hogy kormány két évvel ezelőtt úgy vette át a kormányzást, hogy Magyarország több szempontból is a csőd szélén állt.       

Magyar Zoltán, a Jobbik képviselője szerint a kormány vidékpolitikája látványosan megbukott, a gazdák csalódtak a kormányban. Az elnöklő Ujhelyi István jelezte: a kormány írásban válaszol a jobbikos napirend előtti felszólalásra.      
 

 

Fogadj örökbeegy keresztet!

Országos akciónk célja az utak mentén, a települések közterületein álló keresztek megmentése, felújítása és állaguk megóvása az utókor számára.

Ha Ön is szeretne részt venni az akcióban, az alábbi gombra kattintva tájékozódhat a Fogadj örökbe egy keresztet! program részleteiről!

Hosszúhetény
Hernádkércs
Bárdudvarnok
Sopron
Sopron
Sopron
Kisirtáspuszta
Magyarszerdahely külterület
Felsőörs
Lőrinci
Újnéppuszta külterület

Kérdése van? Írjon nekünk!

Kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!
Küldjön üzenetet munkatársainknak az alábbi lehetőségre kattintva!
Készséggel állunk rendelkezésére!